Eski Cumhurbaşkanı Wulff Türk Ekonomi Kulübünde Konuştu - Son Dakika
Güncel

Eski Cumhurbaşkanı Wulff Türk Ekonomi Kulübünde Konuştu

Eski Cumhurbaşkanı Wulff Türk Ekonomi Kulübünde Konuştu

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Hannover'de ve çevresinde üst düzey yönetici ve işverenlerden oluşan Türk Ekonomi Kulübü (TWC) tarafından 'Yaz Eğlencesi' düzenlendi.

20.09.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Hannover'de ve çevresinde üst düzey yönetici ve işverenlerden oluşan Türk Ekonomi Kulübü (TWC) tarafından 'Yaz Eğlencesi' düzenlendi. Hannover Scrötön otelinde yapılan eğlenceye Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff da konuk katıldı. İlk konuşmayı TWC Sözcüsü Hasan Kurtuluş yaptı ve katılımcılara teşekkür edip faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff yaptığı konuşmada, 'Bu etkinlik Türk toplumunun geldiği seviyeyi göstermektedir. Artık sadece dönerci esnaflarımız yok. Değişik iş kollarında milyonlarla ifade edilecek cirolar yapan iş adamlarımız aramızda yer almaktadır' dedi. Dünyanın bazı merkezlerinde savaşların sürdüğüne dikkat çeken Wulff, 'Türkiye'nin sınır komşularında devam eden savaşlarda,Türkiye'ye büyük görev düşmektedir. Türkiye inisiyatif almalı, laik cumhuriyet yönetimiyle Müslüman ülkelere de örnek olmalı' diye mesaj verdi.

'İSLAM ALMANYA'NIN BİR PARÇASIDIR'

Cumhurbaşkanlığı döneminde söylemiş olduğu 'İslam Almanya'nın bir parçasıdır' cümlesine atıfta bulunarak, 'Evet, hala aynı görüşü savunuyorum. Gerçekleri görmezlikten gelmek bizi bir yere götürmez. Almanya'nın milli futbol takımında Mesut Özil gibi göçmen kökenli oyuncularımız bulunmaktadır. Sinema, TV gibi yaşamın her alanında Türk kökenlileri görmek mutluluk vericidir' dedi.

BİZ DE VARIZ

TWC Üyesi Erdal Karaman ise etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi, 'Yaz Eğlencesi'nde 100'ü aşkın seçkin davetliyi ağırlamaktan mutluyuz. Bu etkinlikte Türk iş adamları olarak burada 'Biz de varız' demekteyiz. TWC olarak,özellikle eğitim ve sosyal konularda gönüllü çalışmalar yapan kurumlara ödül veriyoruz. Bu sene de Hannover'de, okuma alışkanlığı kazandırma ve okumayı sevdirme alanında başarılı çalışmalar yapan MENTOR-Die Leselernhelfer e.V. adlı derneğe 5 bin Euro bağışta bulunduk.' TCW'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Yaz Eğlencesi'nde, Bölge Valisi Hauke Jagau, Eyalet Milletvekillerinden Doris Schröder-Köpf, Belit Nejat Onay, Filiz Polat, Dirk Topfer, Sanayi Odası Başkanı Guido Rettig, Nord TÜV Başkanı Dr.Volker Müller'in yanı sıra ileri gelen iş adamları da davetliler arasında yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Cumhurbaşkanı Wulff Türk Ekonomi Kulübünde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement