Eski Sur Belediye Başkanı Toptancı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Sur Belediye Başkanı Toptancı Açıklaması

Diyarbakır'ın eski Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı, Tokat'ta konferans verdi.

17.04.2016 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın eski Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı, Tokat'ta konferans verdi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'ndaki konferansta konuşan Toptancı, Kürtlerin ve Türklerin kardeş olduğunu fakat tanış olmadıklarını söyledi.

İslamiyet'in birleştiriciliğine vurgu yapan Toptancı, şunları kaydetti:

"Türkiye coğrafyamızın güneydoğusundaki kadim şehir Diyarbakır'dan sizlere selam getirdim. Bu Sur kimin? Kusur kimin? Bu Sur İslamın, kusur Müslümanların. Sur şehir olarak coğrafyamızda aziz İslamla şereflenen ilk Anadolu topraklarıdır. Sur sinemizde barındırdığımız, misafir ettiğimiz, Mekke ve Medine'den sonra en fazla Sahabe-i Kiram barındıran şehirdir. Sayı olarak tam 541 sahabe. Bu coğrafyada alimler, sahabeler, sanatçılar, güzel insanlar yetişmiştir."

"Diyarbakır'ın ismi hiçbir dönem Amed olmamıştır"

Cumhuriyet döneminde Diyarbekir isminin Diyarbakır olarak değiştiğini ifade eden Toptancı, ""Diyarbakır'ın adı tarihin hiçbir döneminde Amed olmamıştır, Diyarbekir'dir. Cumhuriyet Döneminde 15 kasım 1937 senesinde dersim katliamından sonra Mustafa Kemal Diyarbekir'e gelir. Mustafa Kemal Ankara'ya döndükten sonra Diyarbakır olarak değiştirir. Bekir ismi eşref-i mahluk olan insan ismi, bakıra çevrilir. Esas zihin kodlarımızla oynanma noktasında sosyolojik bir tespittir bu." dedi.

Konferansa Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Polat ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Sur Belediye Başkanı Toptancı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement