Eskişehir'de 20 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 20 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Eskişehir\'de 20 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde, bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

29.10.2014 17:26  Güncelleme: 11:31

Eskişehir'de Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde, bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Eskişehir'de ilk olarak Atatürk Bulvarı'nda resmi tören düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutan Vekili Korgeneral Nihat Gökmen, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda kişi katıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, Korgeneral Nihat Gökmen ve Yılmaz Büyükerşen askeri araca binerek halkın Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Tören, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından yapılan resmi geçitle sona erdi.

EROL EVGİN KONSERİ ERTELENDİ

Karaman'daki maden kazası nedeniyle Eskişehir'de bu akşam Rixos Otel'de yapılacak olan Cumhuriyet Resepsiyonu Valilik tarafından iptal edildi. Vilayet Meydanı'ndaki Erol Evgin konseri de Büyükşehir Belediyesi tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Eskişehir'de öğleden sonra ADD öncülüğünde, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan kalabalık 'Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız' yazılı pankart açıp ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Vilayet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Sık sık "Türkiye laiktir laik kalacak" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atan kalabalık yürüyüş sonunda Vilayet Meydanı'nda saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın ardından topluca 'Andımız' okudu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ADD Şube Başkanı Azmi Kerman'ın konuşmalarından sonra kalabalık dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 20 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement