Gaziantep-Esin Afşar'dan ´Şiir Ve Şarkılarla Mevlana´ Konseri - Son Dakika
Güncel

Gaziantep-Esin Afşar'dan ´Şiir Ve Şarkılarla Mevlana´ Konseri

Gaziantep-Esin Afşar\'dan ´Şiir Ve Şarkılarla Mevlana´ Konseri

Kadın Semazen Büyüledi

16.12.2010 18:21

KADIN SEMAZEN BÜYÜLEDİ

Gaziantep'te, Türkiye'de ilk ve tek 'Diplomatik sanatçı' ünvanına sahip çağdaş folk müziğin önemli isimlerinden Esin Afşar'ın 'Şarkı ve şiirlerle Mevlana' konserinde kadın semazenin gösterisi izleyenleri mistik bir yolculuğa çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Onat Kutlar Sahnesi'nde düzenlenen 'Şiir ve Şarkılarla Mevlana' adlı gecede bir dönem 'Yoh yoh' adlı şarkısıyla popüler olan Esin Afşar sahne aldı. Afşar, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ali Düşenkalkar'ın yorumladığı Mesnevi'den alıntılar ve şiirler eşliğinde yine Mevlana için yazılmış şarkıları seslendirerek, 'Ne olursan ol, yine gel' mesajı verdi. Afşar'a ayrıca Türkiye'nin sayılı kadın semazenlerinden 32 yaşındaki Burcu Yüce eşlik etti. Sema gösterisi büyük alkış alan Yüce, bazı şarkılarda ise bale ve modern dans performansı ile beğeni topladı.

90'lı yıllarda Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Yunus Emre ve Mevlana CD'si çıkardığını anlatan Afşar, başta Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika olmak üzere bir çok ülkede konserler verdiğini söyledi. Bir anısını da anlatan Afşar, "Yıldız Kenter beni aramış ve Macaristan'da bir vitrinde 'Yunus Emre ve Mevlana' CD'sini görüp çok heyecanlandığını söylemişti" dedi. "İnsanın kendine ettiği kötülüğü kimse etmez" diyen Afşar, dünyaca tanınan Mevlana'dan alınacak çok mesaj olduğunu, bunu insanlara şarkı ve şiirler yoluyla anlatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep-Esin Afşar'dan ´Şiir Ve Şarkılarla Mevlana´ Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement