Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, İslahiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki din görevlileriyle bir araya geldi.

02.08.2016 15:26

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, İslahiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki din görevlileriyle bir araya geldi.

Çelik, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi binası toplantı salonunda tüm personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz'dan itibaren yaşananlara dikkati çekerek, menfur darbe girişiminde Diyanet İşleri Başkanlığı ve tüm personelin ülke davasında üzerlerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de tüm camilerde okunan ezan ve selalarla halkın bilinçlenmesi noktasında imam hatip ve müezzinlerin çok önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren İl Müftüsü Çelik, "Diyanet personelinin görev alanının sadece caminin içi olmadığı, bilakis din görevlisinin gerçek görev alanın halkın içi ve meydanlar olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Din görevlilerimiz adeta Kurtuluş Savaşı'ndaki ön safta bulunan büyük din alimleri gibi hareket ederek çağımızın din görevlilerinin misyonunu daha da genişleterek önemli hale gelmiştir." diye konuştu.

Öte yandan yüzyılın nifak hareketinde dini kullanan kişilerin din anlayışına ve algısına zarar vererek halkın itimadını sarstığını belirten Çelik, din görevlisinin ferasetli ve basiretli olması gerektiğini söyledi. Müftü Çelik, dinde asıl olanın samimiyet olduğunu dile getirerek, dinde perde arkasında özel ve gizli şeylerin olamayacağını, İslam'da her şeyin açık ve net olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, Çelik'e teşekkür etti.

Araban'da demokrasi nöbetinde Kuran-ı Kerim tilaveti

Araban ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminın ardından tutulan demokrasi nöbeti sırasında Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney'in daveti üzerine Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda toplanan vatandaşların devam eden demokrasi nöbetinde Sad Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi müezzin kayyumu Sabri Yusufoğlu, İmam Gazali Camisi imam hatibi Mehmet Korkmaz ve Sad Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi imam-hatibi Ahmet Atar, Kuran-ı Kerim okudu.

Programa Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Belediye Meclisi üyeleri, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve teşkilatı üyeleri, İlçe Emniyet Amir Vekili Abdülkadir Özpınar, İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın ve ilçe merkezi ve tüm mahallelerdeki camilerin din görevlileri, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement