Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Açıklaması

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin bir bayram edasına geçtiğini söyledi.

03.05.2016 15:03

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin bir bayram edasına geçtiğini söyledi.

Aslan, kutlama temalarının, geçici işçilik, mevsimlik işçiler ve yeni anayasa olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 1 Mayıs'ın 1976 yılından itibaren kutlanmaya başladığı anımsatan Aslan, şöyle konuştu:

"1977'de Taksim Meydanında 34 can alındı. Hala o canı alınan insanların katilleri bulunamadı. Mecliste ne yazık ki 'bu konuyla ilgili araştırma önergesi verilsin' denmesine rağmen, bu üçü en çok istismar edilen partiler olmasına rağmen, maalesef destek vermediler. Dolayısıyla orada 34 işçi arkadaşımız, vatandaşımız hayatını kaybetti ve bugüne kadar da çeşitli durumlarda, kısıtlamalarda ve arkasından 12 Eylül darbesi geldi. 12 Eylül darbesinde zaten 1 Mayıs yasaklandı 2010 veya 2011 yılına kadar. Hükümetin çıkarttığı bir kanunla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan edildi, tatil edildi."

Bu yıl 1 Mayıs'ın şenlik, düğün ve bayram havası içinde kutlandığını anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Hak-İş olarak biz 1 Mayıs'ı Adapazarı'nda kutladık. Türk-İş Çanakkale'de, Memur-Sen Kahramanmaraş'ta, DİSK'te Taksim inadından vazgeçerek Bakırköy'deki bir alanda kutladı. 1 Mayıs'ta herhangi bir arkadaşımızın burnu kanamadan, laleler sopalarla kopartılmadan, vatandaşın camı çerçevesi indirilmeden bir bayram havasından kutlandı. Burada emeği geçenlere ülkemiz adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement