Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı dava, 16 Mart Pazartesi gününe ertelendi.

09.03.2015 19:18

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı dava, 16 Mart Pazartesi gününe ertelendi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 tutuklu, 2 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve babası İbrahim Gedik ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada, verilen öğle arasının ardından iddianamenin okunmasına devam edildi.

Bu sırada, söz alan müşteki avukatlarından Günay Dağ, duruşmaya ara verildiği sırada duruşma salonunun bulunduğu kata avukatların geçişlerine izin verilmediğini savunarak, şunları söyledi:

"Bizden 3 kez kimlik göstermemiz istendi. Bize müştekiler ve birinci dereceden yakınlar dışında kimsenin alınmayacağı söylendi. Mahkemenizin bu yönde bir kapalılık kararı var mıdır? Yoksa aleniyetin sağlanması için dışarıdan duruşmayı izlemeye gelenlerin içeriye alınmasını talep ediyoruz."

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Okay, duruşmanın aleni olduğunu belirterek, salonun kapasitesi nedeniyle içeriye izleyici alınmasının olayların çıkmasına ve duruşmanın aksamasına neden olabileceğinden bu yöndeki talebin reddini istedi.

"Duruşma alenidir"

Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, duruşma salonunun fiziki şartlarının yetersiz olduğunun, bütün taraflarca ilk celseden bu yana dile getirildiğini anlatarak, şunları tutanağa geçirdi:

"Bu yönde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkereler yazılmış, cevabi yazılara istinaden yeni salon tahsisi ya da davanın bu şartlarda görülmesinin birçok sıkıntıyı birlikte getireceği dile getirilerek davanın nakli istenmiştir. Ancak davanın naklini gerektiren bir husus bulunmadığı belirtilmiş ve duruşma salonunun fiziki olarak yetersiz olmasının ne şekilde giderileceği konusunda herhangi bir görüş bildirilmediği gibi yer tahsisi de yapılmamıştır."

Bu durumun uzun süredir yargılamaya başlanamaması sonucunu doğurduğunu kaydeden Merdun, "Duruşma salonunda, öncelikle taraflar ve avukatlarının rahatça yer alması, yer kaldığı takdirde izleyicilerin salona alınması bir amaçtır ancak bunun fiilen imkanlı olmadığı tüm taraflarca gözlemlenmektedir. Duruşma alenidir. İsteyen duruşmayı imkan ve yer bulduğu sürece izleyebilir" ifadelerini kullandı.

Duruşmada, daha sonra TRT spikeri Ayla Demirtaş tarafından iddianamenin okunması tamamlandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Gelecek celse sanıkların savunmalarının alınmasına, vakit kaldığı takdirde müştekilerin dinlenmesine hükmeden heyet, davayı 16 Mart Pazartesi gününe erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement