Haşim Kılıç, Erdoğan ve Davutoğlu'nu Kapıda Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Haşim Kılıç, Erdoğan ve Davutoğlu'nu Kapıda Karşıladı

Anayasa Mahkemesi üyeliğini seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine katılan Erdoğan ve Davutoğlu, Haşim Kılıç tarafından kapıda karşılandı.

02.02.2015 11:26  Güncelleme: 12:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen ant içme törenine katıldı.

HAŞİM KILIÇ KARŞILADI

Törene katılmak için Yüce Divan Salonu'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AYM Başkanı Haşim Kılıç kapıda karşıladı. Kılıç Erdoğan'a salona kadar eşlik etti. Kılıç ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu karşılamak üzere kapıya döndü.

HAŞİM KILIÇ KONUŞMA YAPTI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç AYM'deki yemin töreninde konuştu. Kılıç, " Türkiye'de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır" dedi.

İşte Kılıç'ın konuşmasından satır başları:

AYM bireysel başvuruda vermiş olduğu kararlarıyla bir yandan vatandaşın özgürlük alanını genişletirken diğer yandan da hakların teminatı olma konusunda güçlü bir çaba sarf etmektedir. İş yükü sorununun asıl kaynağı uzun yargılama ve uzun tutukluluk gibi kronik yapısal sorunların henüz çözülememiş olmasıdır.

Mahkememize yapılan başvuruların çoğu adil yargılama hakkı, uzun tutukluluk ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili başvurulardır. Davalar makul sürede bitirilememektedir.

"SORUNLARDAN KORKMAK ANLAMSIZDIR"

Bireysel başvuru konusunda artan iş yükü için yargıdaki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde yürüdüğümüz sürece sorunlardan korkmak anlamsızdır.

Her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye'de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır.

Haşim Kılıç, Erdoğan ve Davutoğlu\'nu Kapıda Karşıladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Haşim Kılıç, Erdoğan ve Davutoğlu'nu Kapıda Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • tabi tabi: Koca reis o karsilancak tabii. 11 19 Yanıtla
  • ßliX: Daha Çağdaş, Özgür ve Güçlü bir Türkiye istiyorsan 2015 Seçimlerinde Oyunu HEPAR'a ver. 7 15 Yanıtla
  • uzlett: yeni ve güçlü türkiye bu işte . devlet yönetmininde çok başlılık olmayacak. ülkeyi seçilmiş siyasiler yönetecek. yargı, asker, medya ve iş dünyası siyasi açıklamalar yapamayacak. 11 8 Yanıtla
  • alpi: yeni suudi kral halkına 30milyar$ hediye dagıtıyor bizimkide bizi carpıyor, 5aydır işşizim 3 sene primim dolmadı diye işşizlik maası alamıyorum suriyelilere ayda 400$ para dagıtılıyor, adaletmi bu 13 6 Yanıtla
  • Anadolu: Aferin işte boyle kibar olmak lazım. 5 11 Yanıtla
  • uzlett: yeni ve güçlü türkiye bu işte . devlet yönetmininde çok başlılık olmayacak. ülkeyi seçilmiş siyasiler yönetecek. yarı, asker, medya ve iş dünyası siyasi açıklamalar yapamayacak. 6 10 Yanıtla
  • Ferdi Demir : Kendisine yakışanını yapmış 5 0 Yanıtla
  • erdem sabri: ne yani duşkabinoğluylamı karşılasaydı, 5 0 Yanıtla
  • ası: gerçekten sayın haşim kılıcı seviyorum turgut özal döneminden buyana saygın ve dürüst bir kişiliği var sözünde olsun vedediyer hukukcularla asla ters düşmeyen bir anayasa lideri terazinin orta temelidir yaşantada olsun isterse görev esnasında asla mütavaziliğini yitirmeyen bir hukuk adamı yolun açık olsun sayın haşim kılıç 3 0 Yanıtla

Advertisement