HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu - Son Dakika
Güncel

HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu

HDP\'li Sarıyıldız\'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bazı gazetelerde kendisi ile ilgili çıkan haberleri yalanladı ve "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu." dedi.

26.07.2015 15:22  Güncelleme: 16:04

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bugün bazı gazetelerde kendisi ile ilgili çıkan haberleri yalanlayarak, söz konusu fotoğrafların geçen yıl çekildiği ve habere konu olan PKK'ya silah sevkiyatı ile ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. Halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, ifade edilen komploda tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil." dedi

"KİRLİ BİR KOMPLO DEVREYE SOKULDU"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hem sözlü hem de yazılı olarak yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Mem u Zin Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Sarıyıldız, kendisine bir komplo düzenlendiğini belirterek, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. Halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, ifade edilen komploda tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil.

"GENÇLİK TEŞKİLATININ ŞÖLENİ SIRASINDA BU TEZGAH KURULDU"

Geçen sene Kobane sınırında çetelerçe kuşatıldığı bir zamanda, halkımız sınırda nöbet tuttu. Birkaç vekil arkadaşlarımızla beraber, halkımız arasında orada bulunduk. Ceylanpınar'da partimizin gençlik teşkilatının düzenlediği bir şölene gittiğim esnada, bu tezgah kuruldu. Daha doğrusu oraya giderken şoförüm olan arkadaş o gün hastanede ameliyatta olduğu için, orada nöbette bizimle kalan bir gençle birlikte gittik. Ceylanpınar şehir merkezine vardığımızda, o genç bir sigara almak için araçtan indiğinde bir daha gelmedi. Hemen il valisini aradım, vekillerimizi aradım, ilçe teşkilatımızı aradım, olanları anlattım. Bütün olay bundan ibaret" dedi.

"PARTİMİZİN BAŞARISI DARBELENMEYE ÇALIŞILIYOR"

Olayın geçen yıl yaşanmasına rağmen, çatışmaların başladığı bir zamanda devreye sokulduğunu savunan Sarıyıldız, "Düşünün olaydan sonra 1 yıl geçmiş ve böylesi bir zamanda, bu darbenin devreye konulması, bunlar piyasaya servis ediliyor olması, algı yönetmeye çalışılıyor. Bunun üzerinden partimizin başarısı krinimize etmeye, aslında darbelenmeye çalışılıyor. Bir iktidar, iktidarını kaybettiğinde ne kadar çılgın olacağını, her türlü insani ahlaki ölçüleri bir tarafa bırakacağını, bu aralar görüyoruz.

"ÜLKEYİ MEŞRU OLMAYAN BİR HÜKÜMET YÖNETİYOR"

Bu komplo şahsımda görüyoruz ki alçakca bir oyun. Bizimle sınırlı kalsa her neyse, bu bir komplodur, sineye çekersiniz ama bunun üzerine bu ülke savaşa sürüklenmek isteniyor. Şuan iktidarını kaybetmiş bir iktidar var, bu ülkeyi meşru olmayan bir hükümet yönetiyor ve her türlü kirli oyunu devreye sokmaktan geri kalmıyor" diye konuştu.

"BİZİM ÜZERİMİZDEN ÜLKE SAVAŞA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR"

Cizre'de dün akşam 21 yaşındaki Abdullah Özdal'ın öldürülmesini değerlendiren HDP'li Sarıyıldız, Türkiye'nin savaşa sürüklenmeye çalışıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"Daha dün akşam Cizre'de 21 yaşındaki bir gencimiz polis tarafından vurularak öldürüldü. Şuan ülkenin dört bir tarafı savaş alanına dönmüş durumda. Asıl bizim endişelendiğimiz bu böylesi bir süreçte partimizi yıpratmak, krimine etmek, önünü kesmek, çünkü partimiz bu kokuşmuş ortamda halkımızın yegane umudu olmuştur. Önünü almaya dönük, yani erken bir seçime dönük, aslında kirli oyunlardır. Bunlar şüphesiz bizi çok öfkelendirdi ama kaygımız bireysel değil, bizim üzerimizden bu ülke savaşa sürüklemek isteniyor.

"BÖYLE BİR OLAY YAŞANDI NİYE BİR SENE BEKLİYORSUNUZ"

Hergün çocuklarımız ölüyor, bu kirli bir oyun. Bu nedenle iktidara yakın duran söz konusu olan medyanın hepsini şiddetle lanetliyoruz. Hepsi hakkında teker teker suç duyurusunda bulunduk. RTÜK'e şikayette bulunduk, bu çok kirli bir oyundur. Madem geçen sene böyle bir şey yaşandı niye bir sene bekliyorsunuz? Niye böylesi kritik günleri, halkın yeterince gerildiği zamanları bekliyorsunuz? Kaldı ki elinizde hangi bilgi var? Hangi bilgiye dayanarak alçakça bu oyunu devreye sokuyorsunuz?

"GÖZALTINA ALINAN ÇOCUK ÜZERİNDEN OYUN KURGULANIYOR"

Sözüm ona biz silah almışız. Hani nerde o silahlar? Kim verdi, nasıl alındı, nereye götürüldü? Böyle bir bilgi yok. Ne olmuş; benimle oraya gelen bir çocuk gözaltına alındı. Senaryo çocuğun üzerinden kurgulanıyor ve biz ona dahil edilmeye çalışıyoruz. Partimiz bu oyuna dahil edilmeye çalışıyorlar.

"SAĞDUYULU YAKLAŞIMIMIZ ONLARI ÇILDIRTIYOR"

Çünkü şuan mevcut ortamda sağduyulu yaklaşım, bunca acıya rağmen, bunca kayba rağmen, onlarca arkadaşımızı kaybetmemize rağmen, ülkenin dört bir yanında onlarca güzel çocuğumuzu kaybetmemize rağmen, hala sağduyulu yaklaşıma devam ediyoruz. Bu onları çıldırtıyor, bu onların savaşcı politikasını deşifre ediyor. O nedenle ahlaksızca pervasızca saldırıyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (93)

  • Kaptan 35: HDP +Ermenistan =amerika israil 53 13 Yanıtla
  • beko: oruspu çocuğu.olayı tam tersine çevirmede üstünüze yok laf kalabalığı yapma her şey meydanda.... 54 10 Yanıtla
  • wake up: O....cocuklari bile bunlardan daha mahsumdur 47 2 Yanıtla
  • urfali: Tabi, tabi bir siz dogrucusunuz, Yalancılar.Yalancılar partisi eş başkanı,vatan haini. 41 4 Yanıtla
  • agrsv123: " o cocuk yanımdan sigara almaya gitti bi daha gelmedi " salak herif cocuk bile inanmaz bu aciklamaya 36 9 Yanıtla
  • paşalı: ulam köpekler sizin suratınısda meymenet yok birkeresinde siz tcye yakışmıyosunuz 38 4 Yanıtla
  • ZAZA NİYAZİ: ZAZA NİYAZİ:PKK ÇOK ŞİDDETLİ SAVAŞA HAZIRLANIYI.. HEMEN VURULMALI İMHA EDİLMELİTek çözüm kürtlere karşı Zazaları desteklemek... kürtlerin hakkından ancak Zazalar gelir 34 6 Yanıtla
  • sahin bey: Bunlar para de her boku yerler .adamlar vatani satmayi gose almis kansizlar her sey beklenir alllah allah qllah taru mar eylle siyan eylle vatanima bayrama goz dikeni siyan eylle ammin 32 5 Yanıtla
  • mhp: vatan hainleri birgün bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz ekmek yediği tekneye ihanet içinde olanlar konuşuyor bizlerde inandık terbiyesiz aşağılık herif 32 4 Yanıtla
  • sahin bey: Kurt kurtler demeyi birakin bunlar serduz dinzis bunlarla kurt adini agsinisa almayin kurt asil kurt dindar vatan sever namuuslu misafir per onurlu ben hdp. Eyle kurdu ayni karade gorunmrsine karsiyim ben kurt kokenli turkiye halki olmaktan onur duyorum. 30 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement