Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi... - Son Dakika
Güncel

Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi...

Irak Başbakanı İbadi, Diyale\'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi...

Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki patlamanın yaşandığı bölgeyi gezdi.

22.07.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki patlamanın yaşandığı bölgeyi gezdi...

Irak Başbakanı Haydar El İbadi 120 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı Diyale'nin Han Beni Saad nahiyesini ziyaret etti. Kanlı saldırının meydana geldiği bölgeyi ve ölenler için kurulan taziye meclislerini de ziyaret etti. El İbadi, kanlı olaya karışanları yargıya çıkaracaklarını ve terör zedelere tazminatların verileceğini söyledi.

BAŞBAKAN, PROTESTO EDİLDİ

Sıkı güvenlik önlemleri altındaki nahiyedeki güvenlik komutanlarından yaşanan olayla ilgili detaylı bilgi alan Başbakan El İbadi nahiyede patlamanın meydana geldiği bölgeye yürüyerek gitti. 120 kişinin hayatına mal olan Diyale'de meydana gelen terör saldırısının geride bıraktığı insanlık dramını yakından takip eden Başbakan El İbadi, bölgede bazı vatandaşlar tarafından da protesto edildi.

Öte yandan Başbakanlıktan da bir heyet Diyale ilini ziyaret ederek patlama hakkında incelemelerde bulundu.

Başbakanlık Genel Sekreteri Temsilcisi Ubeyd Mhellil, Han Beni Saad nahiyesindeki terör saldırısı üzerine incelemelerde bulunarak oluşan hasarı yerinde inceledi. Diyale yerel yönetimi ve güvenlik komutanları ile bir araya gelen Başbakanlık heyeti, teröre zedelere tazminatların acele bir şekilde verileceğini; olayla ilgili soruşturmanın da detaylı bir şekilde yapılmakta olduğunu belirtti.

Dicele Operasyonlar Komutanı General Abdulemir El Zeydi de, olayın planlayıcı olarak nitelendirdiği Ebu Rukayya El Ansari isminde Filistin uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını, Beni Saad patlamasında teröristlerin Havice ilçesi ile Alem nahiyesindeki grupları ile bağlantı kurduklarını tespit ettiklerini açıkladı. El Zeydi zanlılara cezalarının olay yerinde verileceğini de kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak Başbakanı İbadi, Diyale'deki Patlamanın Yaşandığı Bölgeyi Gezdi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement