Irak'ta Güvenlik Birimlerinden 'Diyale' Toplantısı.... - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Güvenlik Birimlerinden 'Diyale' Toplantısı....

Irak\'ta Güvenlik Birimlerinden \'Diyale\' Toplantısı....

Irak'ta güvenlik birimlerinden 'Diyale' toplantısı.... Irak'ın Diyale ilinde bayramın ilk günü Han Beni Saad kasabasında 120 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı saldırı üzerine bugün güvenlik toplantısı yapıldı.

22.07.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta güvenlik birimlerinden 'Diyale' toplantısı....

Irak'ın Diyale ilinde bayramın ilk günü Han Beni Saad kasabasında 120 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı saldırı üzerine bugün güvenlik toplantısı yapıldı.

Milletvekili ve Haşdı Şabi (Irak ordusuna destek veren gönüllü Şii savaşçılar grubu)'nun üst düzey yetkilisi Hadi El Amiri Diyale'de yerel yönetim ve güvenlik güçleri komutanları ile toplandı.

Diyale Valisi Müsenna El Timimi, il meclis başkanı vekaleten, Dicle Operasyonlar Komutanı General Abdulemir El Zeydi, Diyale polis müdür ile diğer bazı komutanlar toplantıda hazır bulundu.

Toplantıdan sonra basın açıklamasında bulunan Milletvekili Hadi El Amiri, saldırı üzerine kurulan soruşturma komisyonun çalışmasına başladığını belirterek ipuclarına rastlandığını, yargıdan çıkacak olan karar gereği faillerin Beni Saad bölgesinde saldırının yapıldığı yerde idam edilmelerinde ısrarcı olacaklarını kaydetti.

Dicle Operasyonlar Komutanı General Abdulemir El Zeydi ise, saldırıda bölgede bulunan bazı güvenlik görevlileri tarafından ihmalin söz konusu olduğunu belirterek adaletin vereceği karar üzerine canilerin aynı yerde idam edilmelerine destek vereceklerini ve bunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Diyale valisi Müsenna El Timimi de, saldırının yapılmasından sonra merkezi hükümetin Diyale yerel yönetimi ile irtibata geçmeyerek veya buraya bir heyet göndermemesinden dolayı sitemini dile getirerek merkezi hükümetin bir heyet göndererek buradaki hasarların yerinde incelenmesini istedi.

120 kişinin canına mal olan terör saldırısının yapıldığı yerden, saldırıdan sonra bölgede enkaz kaldırma çalışmaları yapıldı. 3 ton bomba ile düzenlenen saldırı sonucu bölgen geriye tonlarca ankaz kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'ta Güvenlik Birimlerinden 'Diyale' Toplantısı.... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement