İstanbul'da Kaçakçılık Operasyonları - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kaçakçılık Operasyonları

Dünya Genelinde Kullanımı ve Satışı Yasaklanan "Lipostabil" Adlı Zayıflama İlaçlarının da Aralarında Bulunduğu Çeşitli İlaçları Türkiye'ye Sokmak İsteyen 1 Kişi Gözaltına Alındı. Operasyonda, Üzeri Taşlarla Süslenmiş Beyaz Altından İmal Edilen Mücevherleri Türkiye'ye Kaçak Yolla Sokmak İsteyen Karı Koca da Yakalandı.

13.03.2007 13:37

Dünya genelinde kullanımı ve satışı yasaklanan "Lipostabil" adlı zayıflama ilaçlarının da aralarında bulunduğu çeşitli ilaçları Türkiye'ye sokmak isteyen 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, üzeri taşlarla süslenmiş beyaz altından imal edilen mücevherleri Türkiye'ye kaçak yolla sokmak isteyen karı koca da yakalandı.

Yasak ilaçların Türkiye'ye sokulacağına dair ihbar alan Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, B.D adlı kişiyi izlemeye aldı. Esenler Otogarı'nda otobüsten inerek aracına binen şüpheli bir süre sonra Florya'da durduruldu. Araç içinde yapılan aramalarda 195 kutu "Lipostabil", 820 kutu "Arterenol", 8 kutu "Quensyl" ele geçirildi. Tableti 60 Euro'ya imal edilen "Lipostabil" adlı hapların zayıflamada kullanıldığı, özellikle estetik ve güzellik merkezlerinde alıcı bulduğu belirtildi. Ele geçirilen ilaçlar arasında kalbe şok etkisi yaptığı bildirilen "Arterenol" adlı ilacın da bulunduğu belirtildi. Tamamı yasaklı kullanımı sakıncalı ilaçları Almanya'dan getiren B.D gözaltına alındı.

Öte yandan, Hong Kong'dan gelen 2 kişinin Türkiye'ye kaçak altın sokacağını belirleyen mali polis, Atatürk Havalimanı'nda M.A ile N.A adlı çifti gözaltına aldı. Karı koca oldukları anlaşılan iki zanlının valizlerinde yapılan aramalarda üzeri pırlanta taşlarla süslenmiş beyaz altından imal edilen 40 adet küpe, 30 adet yüzük ile 34 kolye ele geçirildi.

Her iki operasyonda yakalanan biri kadın 3 kişi savcılık talimatı üzerine serbest bırakıldı, bu kişilere para cezası kesildi.

(AS-RA-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Kaçakçılık Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement