İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Eskişehir'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

13.03.2017 11:28

Eskişehir'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un cümlelerinin bugün daha fazla anlam kazandığını söyleyerek, "Merhum Akif'in, 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' diye belirttiği medeniyetler, bizim milli birlik ve beraberliğimizi zedelemek, bizi bölmek, parçalamak, milletimizi yok etmek için adımlar atıyor. 'Asım'ın nesli diyordun ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek' sözlerinin yansımasını bir yıldan bu yana kendi ülkemizde görüyoruz. Ülkemize karşı oynanmaya çalışılan oyuna Asım'ın nesli karşı duracaktır." diye konuştu.

Programda, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla oratoryo sahneledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement