İtfaiye'den Yangın ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

İtfaiye'den Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tatbikat sırasında, yangın nasıl çıkar, nasıl söndürülür, nasıl kontrol altına alınır gibi teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilere pratik bilgiler de veriyor.

02.03.2015 13:34

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Sivil Savunma Haftası' nedeniyle okullarda tatbikatlar yapılıyor.
Yapılan planlamalar doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırklareli'nde ki Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullarda yangın ve kurtarma tatbikatları gerçekleştiriliyor.

Mustafa Dalcalı Ortaokulu'nda yapılan tatbikat sonrası itfaiyecilik mesleğini tanıtmak amacıyla öğrencilere eğitim semineri verdiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Gençay, "Evde, okulda ve sokakta hayatın her yerinde ve her döneminde doğal afet ve kaza riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle yangına, doğal afetlere, trafik kazalarına karşı önleyici tedbirler alarak riskleri en aza indirmek temel amacımızdır. Yapmış olduğumuz tatbikat ve eğitimlerin amacıda budur. Belirlenen program çerçevesinde bilgilendirme ve eğitici tatbikatlarımız sürecek. Okullar dışında talep doğrultusunda kamu kurum kuruluşları, fabrikalar gibi yerlerde de eğitim ve tatbikat veriyoruz"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtfaiye'den Yangın ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement