İzmir'deki Cezaevi Sandıklarından Hdp Çıktı - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Cezaevi Sandıklarından Hdp Çıktı

İzmir\'deki Cezaevi Sandıklarından Hdp Çıktı

İzmir'de tutukluların oy kullandığı cezaevi sandıklarından HDP birinci çıktı.

11.06.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de tutukluların oy kullandığı cezaevi sandıklarından HDP birinci çıktı. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "Bu sonuç çok normal, cezaevlerinde bizimle siyasi ilişki kurdukları gerekçesiyle yatan çok sayıda insan var" dedi.

İzmir'de Aliağa 1, 2, 3 ve 4 numaralı T tipi kapalı cezaevi ile açık cezaevi, çocuk ve gençlik cezaevlerinin her birinde 400 seçmen kayıtlı, 7 sandık kuruldu. Bu sandıkların toplamından HDP'ye 244, CHP'ye 227, AK Parti'ye 66, MHP'ye 46 oy çıktı.

Buca Kapalı Cezaevi ile 1 ve 2 numaralı F tipi cezaevlerinin her birinde 400 seçmenin kayıtlı olduğu altı sandık kuruldu. Bu sandıkların toplamından HDP'ye 433, CHP'ye 153, MHP'ye 145, AK Parti'ye 137 oy çıktı.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, sonucun normal olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çünkü bu ülkede en çok mahkum bizde. Bu cezaevlerinde daha çok siyasi yasaklılar var. Normalleşme olacaksa çözüm sürecinde adım atılacaksa önce ölüm eşiğindeki fiili infazların engellenmesi gerekiyor. Yıllardır davaları tamamlanmamış çocuk ve genç tutuklu bulunuyor. Bizimle siyasi ilişki kurdukları gerekçesiyle tutulan insanlar var." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Cezaevi Sandıklarından Hdp Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement