İzmit Körfez'ine 1,5 Milyon Balık Yavrusu Salınacak - Son Dakika
Güncel

İzmit Körfez'ine 1,5 Milyon Balık Yavrusu Salınacak

İzmit Körfez\'ine 1,5 Milyon Balık Yavrusu Salınacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yürütülen "İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi" kapsamında denize 1 milyon 500 bin balık yavrusu salınacak.

05.09.2014 14:34  Güncelleme: 15:06

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen proje kapsamında, İzmit Körfezi'ndeki balık çeşitliliğinin korunması ve zenginleştirilmesi amacıyla hazırlanan fizibilite raporu otelde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı.

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kenan Güllü, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin balık türlerinde biyolojik çeşitliliğin korunması ve halkın denizden faydalanması amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Projenin gerçekleştirilmesi için oluşturulan ekibin su ürünleri fakültelerinden destek aldığını, körfezle ilgili çalışmaları arşivlediklerini kaydeden Güllü, "Her yıl 500 bin olmak üzere 1 milyon 500 bin adet, 1-1,5 gram ağırlığındaki balık yavrularını Hersek Lagünü'nden Körfez'e bırakmayı planlıyoruz" dedi.

Güllü, gırgırla avcılığın körfezin tamamında yasaklanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Ramazan Çelebi de 10 yıl önce İzmit Körfezi'den pis kokular geldiğini, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları sayesinde körfezin balıklandırılmasından söz edilmesinin çok önemli bir gelişme olduğuna dikkati çekerek, "Bu, çevremiz için çok olumlu bir gelişme. Büyükşehir Belediyemize her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da "Körfezimizi pırıl pırıl hale getirdik, akvaryuma dönüştüreceğiz. Bu kent bizim toprağımız, burada hep beraber yaşayacağız. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmit Körfez'ine 1,5 Milyon Balık Yavrusu Salınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement