Bartın'da Kar Yağışı Ulaşımı Aksatıyor - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Kar Yağışı Ulaşımı Aksatıyor

Bartın ve Kastamonu'da kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Kocaeli'nde 91 araç ve 214 personelden oluşan karla mücadele ekibi kuruldu.

30.12.2014 14:09  Güncelleme: 10:47

Bartın ve Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından, D-030 ve D-765 karayolları ile ara yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Aralarında ağır iş makinelerinin de olduğu bazı araçlar yolda kaldı. Bazı sürücüler, araçlarının lastiklerine zincir takarak yola devam etti.

Öte yandan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi bazı güzergahlarda 80 metreye kadar düştü.Bartın'da ise kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşarken, karayolları ekipleri Bartın- Amasra karayolunda kar temizleme çalışması başlattı.İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi, 59 personel ve 21 kar temizleme aracıyla karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.Trafik ekipleri de kar yağışına karşı sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.- Kocaeli'nde karla mücadele ekibi kurulduKocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 91 araç ve 214 personelden oluşan karla mücadele ekibi kuruldu.Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının bölgeyi etkisi altına aldığını belirterek, İzmit, Kartepe, Derince, Körfez, Kandıra, Başiskele, Karamürsel, Gölcük ve Gebze ilçelerinde kar timlerinin göreve hazır olduğunu söyledi.

Özellikle Kartepe ve Umuttepe mevkisindeki yolların 24 saat kontrol altında tutulduğunu kaydeden Altay, buzlanmayı önlemek için tuz ve solüsyonların hazırlandığını bildirdi.Mustafa Altay, yoğun kar yağışına karşı DSİ ve diğer kurumlardan JCB, loder ve greyder desteği sağlandığını vurgulayarak, köy muhtarlarına yolların kardan kapanmasını önlemek için 33 bıçaklı traktör verildiğini ifade etti.

Bartın\'da Kar Yağışı Ulaşımı Aksatıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da Kar Yağışı Ulaşımı Aksatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement