Karaburun Forumu'nda Gezi Parkı Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Karaburun Forumu'nda Gezi Parkı Konuşuldu

Karaburun Forumu\'nda Gezi Parkı Konuşuldu

İzmir'in Karaburun İlçesi'ndeki Nergis Çay Bahçesi'nde düzenlenen Karaburun Forumu'nda, Gezi Parkı eylemleri ve sonrasındaki süreç ele alındı.9'uncu Karaburun Şenliği kapsamında yapılan foruma, Radikal Gazetesi yazarı Özgür Mumcu konuşmacı olarak...

11.08.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karaburun İlçesi'ndeki Nergis Çay Bahçesi'nde düzenlenen Karaburun Forumu'nda, Gezi Parkı eylemleri ve sonrasındaki süreç ele alındı.

9'uncu Karaburun Şenliği kapsamında yapılan foruma, Radikal Gazetesi yazarı Özgür Mumcu konuşmacı olarak katıldı. Forumun yöneticiliğini ise Gökhan Akçura ve Zuhal Okuyan üstlendi. Mumcu, gezi parkı olaylarının baskı ve polis şiddetinden bunalan toplum kesimlerinin tepkisiyle büyüdüğünü ifade etti. Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye siyasi tarihinde önemli bir iz bırakacağını söyleyen Mumcu, "Bundan sonraki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi galip çıksa da, 'Gezi direnişinden bir şey çıkmadı' dememek gerekir. Çünkü bu hareket, bir siyasi parti değil ve seçimlere de girmiyor. Bu bir siyasi anlayış ve yeni bir yol açtı." dedi.

'BİRÇOK İLK BU EYLEMLERLE BAŞLADI'

Türkiye siyaseti açısından birçok ilkin bu eylemlerle başladığını savunan Özgür Mumcu şöyle konuştu:

"Gezi direnişi, bu ülkede olmaz denilen bir çok şeyin olabileceğini de kanıtladı. Bunlardan en önemlisi, hiç bir zaman bir araya gelmez denilen siyasi kesimleri bir araya getirmesidir. Gezi direnişinde ulusalcı dediğimiz kesim ile Kürt siyaseti bir araya geldi. Bu pencereden baktığımızda gezi direnişi Türkiye için yeni ve çok farklı bir yol çizdi."

'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ GENEL POLİTİKALARDA'

Forumda, Karaburun Yarımadası sorunları ve bunların çözümlerine ilişkin fikirler de tartışıldı. Karaburun özelinde yaşanan sorunları ve bunların çözümüne yönelik çabalarını dile getiren Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa, yerelden çok genel politikaların sorunların çözümünde belirleyici olduğuna işaret etti. Yasa şunları söyledi:

"Şu anda Karaburun Yarımadasının karşı karşıya olduğu sorunların başında rüzgar enerji santralleri (RES), balık çiftlikleri ve ulaşım sorunu gelmekte. Biz burada yerelde istediğimiz kadar çırpınalım ama, bu sorunların çözümü büyük oranda genel politikaların değişimiyle mümkün olabilir. Bu nedenle yerelden hareket ederken genel politikaları da göz ardı etmememiz gerekir. Somut olarak ifade edersek, elimizden köylerimizi ve beldelerimizi alan yönetimlere sandıkta gereken cevabı vermemiz gerekir." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaburun Forumu'nda Gezi Parkı Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement