Samsun'da, Su Kayağı Merkezi'ne Ziyaretçiler Akın Ediyor - Son Dakika
Güncel

Samsun'da, Su Kayağı Merkezi'ne Ziyaretçiler Akın Ediyor

Samsun\'da, Su Kayağı Merkezi\'ne Ziyaretçiler Akın Ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, Karadeniz üzerine kurduğu "Su Kayağı Merkezi"; ziyaretçi akınına uğruyor. Merkezi, yılda yaklaşık 5 bin kişi ziyaret ediyor.

23.08.2014 12:29  Güncelleme: 12:38

MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun Büyükşehir Belediyesince Karadeniz üzerine kurulan Su Kayağı Merkezi, 7'den 70'e tüm vatandaşların ilgisini çekiyor.

Canik ilçesinde kurulan merkezde, kneeboard, wakeboard, çift ayak ve monoski dallarında aynı anda 7 kişi su kayağı yapabiliyor. 650 metre parkuru ve 5 atlama rampası bulunan tesis, 7 taşıyıcıya sahip.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su Kayağı Merkezi İşletme Müdürü Fatih Kesepara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin, Türkiye'de deniz üzerinde kurulu tek su kayağı tesisi olduğunu söyledi.

Kesepara, merkezde yılda yaklaşık 5 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en iyi akrobasi yapan spor kulübüne sahibiz. Tesisimiz, plaj, cankurtaran, kafe, karavan, aquapark ve yüzme havuzu gibi hizmetleriyle Türkiye'de ön plana çıkmış durumda. Günden güne gelişen bir tesisimiz var. Kulüp sporcularımızın yanı sıra eğitim alan halkımız da bulunuyor. Vatandaşlarımız, geldiklerinde çeşitli eğitimlerden geçiyor, ardından da ana parkurda kayak eğitimini sürdürüyor. Sağlık problemi olmayan 7'den 70'e herkes bu sporu yapabiliyor."

Merkezin Karadeniz'deki tek su kayağı tesisi olduğunu ifade eden Kesepara, "Türkiye'de 7 tesis var, bunlar yapay havuzlarda ve göletlerde bulunuyor. Bizim parkurumuz deniz üzerinde. O yüzden çok daha doğa dostu. Tekne arkası kayak gibi çevreyi kirletmiyor, kablolu olduğu için de oksijen üretiyor" diye konuştu.

Kesepara, tesiste Mart ayında açılan sezonun Aralık ayında sona ereceğini söyledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da, Su Kayağı Merkezi'ne Ziyaretçiler Akın Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement