Karabük'te Kaymakam Sayesinde Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Karabük'te Kaymakam Sayesinde Hayata Tutundu

Karabük'te 20 yıldır madde bağımlısı olan kişi, kaymakamın tedavisine aracı olması ve boya sandığı alarak iş imkanı tanıması sayesinde bağımlılıktan kurtuldu.

17.09.2014 11:40  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te 20 yıldır madde bağımlısı olan 38 yaşındaki Emin Özgeren, kaymakamın tedavisine aracı olması ve boya sandığı alarak iş imkanı tanıması sayesinde hayata yeniden tutundu.

Bir süre önce çıkan kararnameyle Mardin Vali Yardımcılığı görevine atanan Ovacık Kaymakamı Bahattin Çelik, kendisine gelen şikayetler doğrultusunda tiner bağımlısı Özgeren'le bir araya gelerek tedavi olması için onu ikna etti.

Yaklaşık bir yıldır Bolu ve Karabük'te tedavisi süren Özgeren, bağımlılıktan kurtulmasının ardından kaymakam tarafından topluma adaptasyonunun artması ve maddi gelir sağlaması için alınan boya sandığıyla çalışmaya başladı.

Ovacık Kaymakamı Bahattin Çelik,  gazetecilere yaptığı açıklamada,  2012'nin ağustos ayında göreve başladığı dönemlerde tiner bağımlısı kişiyle ilgili kendisine çok sayıda şikayet geldiğini anlattı.

Özgeren'le tanışarak sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Çelik, "İlçemiz ile Karabük'ün arası 48 kilometre. Bu yolu çoğu zaman yürüyerek gidip gelirdi. Ormanda yatıp kalkıyordu. Ona sahip çıkmamız gerektiğini düşündük.  İlçemizdeki sağlık görevlileri ve emniyet mensuplarıyla bir yol haritası belirledik. Tedavi sürecini başlattık" diye konuştu.

Çelik, tedavinin olumlu sonuçlar vermesinin ardından Özgeren'i toplumsal yaşama katma ve ekonomik gelir sağlaması için boya sandığı satın aldığını belirterek, ayrıca kendisine maaş bağlanmasını sağladıklarını dile getirdi.

"Artık mutluyum"

Emin Özgeren de tinere yıllar önce ailesiyle yaşadığı İstanbul'da alıştığını, daha sonra da bundan kurtulamadığını vurguladı.

Kaymakam Çelik'in durumundan haberdar olmasıyla tedavi sürecine başladığını, ailesinin de kendisine destek verdiğini anlatan Özgeren, "Kaymakam bey elimden tutmasaydı ölürdüm. Artık mutluyum. Eskiden elimde tiner vardı, kimse benimle konuşmak istemezdi. Artık herkes benimle sohbet ediyor, sorunlarımla ilgileniyor.  Bu saatten sonra kendi hayatıma bakıyorum" ifadesini kullandı.

Baba Celal Özgeren de 4 çocuğunun en küçüğü olan Emin için yaşadıkları İstanbul'u terk ederek ilçeye geldiklerini,  şu anda oğlunun ilaçlarını düzenli kullandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Aylardır çocuğunun tinerden uzak durduğuna işaret eden Özgeren, Çelik'e teşekkür etti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'te Kaymakam Sayesinde Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement