Kemal Kılıçdaroğlu: Parti Aleyhine Konuşanlara Acımayacağım - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu: Parti Aleyhine Konuşanlara Acımayacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından parti aleyhine açıklama yapanlara 'acımayacağını' söyledi.

01.09.2014 22:39  Güncelleme: 22:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının ardından parti aleyhine açıklama yapanlara ‘acımayacağını’ ifade etti. 25 Aralık yolsuzluk dosyasının kapatılması için de “Savcıların hırsızları kovaladığı bir süreçten hırsızların savcıları kovaladığı sürece girdik” diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncelikle kendi kişiliğini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Star TV Ana Haber ’de Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı. 25 Aralık soruşturması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni, yeni kabine ve CHP kurultayına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında şu açıklamalar öne çıktı:

"KURULTAYDA YAN YANA OTURACAĞIZ"

" Muharrem İnce'nin adaylığı üç aşağı beş yukarı belliydi, şaşırmadım. Kurultayda yan yana oturacağız. Bir Genel Başkan seçilecek bizde başarı dileyeceğiz. Kurultaydan sonra partinin aleyhine açıklama yapanlara acımayacağım, CHP ile yolları ayıracağız. Genel Başkanların Genel Başkan yaratma yükümlülüğü vardır, önünü kapatma değil.

"GENEL BAŞKANLIĞI'MDA OY DÜŞÜŞÜ OLMADI"

Genel Başkanlık’tan ayrılmak için oy kaybı olması gerekiyor. Oyunuz yükseliyorsa istifa etmemeniz gerekir. Benim Genel Başkanlığı’mda oy düşüşü olmadı. Oyunuz düşüyorsa Genel Başkanlıkta kalmanızı doğru bulmam.

"HIRSIZLARIN SAVCILARI KOVALADIĞI BİR SÜRECE GİRDİK"

Bugün aslında önemli olan 25 Aralık yolsuzluk dosyasının kapatılmış olmasıdır. Savcıların hırsızları kovaladığı bir süreçten hırsızların savcıları kovaladığı sürece girdik, dramatik olan budur. Sayın Davutoğlu AKP Kongresi’nde ‘yolsuzluk yapanların elini kırarız’ demişti. Şimdi yolsuzluk yapanların aklandığı süreçteyiz. Şimdi ellerin kırıldığı değil öpüldüğü sürece girdik. Dosyayı kapatan savcılar çocuklarına çok ağır miras bıraktılar. İleride o çocuklara ‘senin baban yolsuzluk dosyasını kapattı’ diyecekler. Onlara Cumhuriyet Savcısı denmez.

"ORASI CEMİL ÇİÇEK'İN BABASININ MALI DEĞİL"

Sayın Cemil Çiçek Meclis’i açtıktan sonra Engin Altay adap içinde söz istiyor. Çiçek ise ‘vermem, isterseniz çıkın’ diyor. Çiçek’in ‘isterseniz çıkın’ deme yetkisi yoktur, orası Cemil Çiçek’in babasının mal değildir orası TBMM’dir. Söz verse Çiçek’e, ‘YSK kararı yayınlanmadığı halde siz TBMM’yi olağanüstü toplantıya hangi gerekçeyle çağırdınız? YSK kararı bilinçli olarak Resmi Gazete’de yayımlanmadı.’ Ama bu soruyu sormaya dahi izin verilmedi. Hukukta meşru müdafaa denen kavram vardır. Siz zorunlu olduğunuz zaman belli suçu işlersiniz ve o suç olmaktan çıkar. Tipik örneği ceza hukukudur. Adam öldürmek suçtur ama meşru müdafaa içinde suç değildir. İç tüzüğe göre söz vermezseniz Anayasa’yı çiğnersiniz. Bunu çiğneyen TBMM Başkanı, o zaman Anayasa’nın anlamı kalmıyor. Bütün demokrasilerde bu tepkisi gösterirsiniz. Parlamento’yu yasadışı toplayan bir Meclis Başkanı’na tepki değil de kitapçık atılınca tepki gösteriliyor.

ERDOĞAN'LA EL SIKIŞACAK MI?

Anıtkabir’de Aslanlı Yolun başında Cumhurbaşkanı geldi herkesin elini sıktı, doğal olarak bizde tokalaştık. Şimdi elini uzatacak mı uzatmayacak mı bilemem. Ben birinin elini gidip sıkacağım gibi özel çaba içinde olmam. Sıkarsa tabi sıkarız, özel kavga alanımız yok ki. Benim Bakanlar Kurulu’na önyargıyla bakma durumum yok. İcraatlarına bakacağım. Belki düşündüğümüzden güzel icraatlar yapacak o zaman da alkışlayacağız. Sorun çözmez sorun yaratırsa eleştiririz.

"BİZİM MUHATABIMIZ BAŞBAKAN"

Erdoğan’ın yeri, konumu belli anayasanın çizdiği çerçevede görev yapacak. Bizim muhatabımız Başbakan. Ama bu Başbakan’ın önce kişiliğini otaya koyması lazım. Erdoğan’dan bağımsız bir kişiliği olduğunu, devleti yönetecek erke sahip olduğunu göstermeli. Adli yıl açılış töreninde bunu göstermedi. Birinin talimatı altında, talimatla ülke yönetilmez. Boynunuza davulu asacaklar tokmağı başkasında olacak ve siz başbakan olacaksınız. Adli yıla gelse Sayın Davutoğlu’nun kişilikli politika yapacağına kanaat getirecektim. Başka bir iradenin tutsağı olduğunu gösterdi. Üzüntü verici bir tablo olarak değerlendiriyorum.

"SAVUNMANIN OLMADIĞI YERDE HANGİ ADLİ YILI AÇACAKSINIZ?"

Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekir. Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’ın, Adalet Bakanı’nın o törende hazır olması gerekir, katılması gerekiyor. Başbakan ve Adalet Bakanı Yargıtay’ın açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki olarak katılmadı. Savunma hakkının olmadığı yerde adalet yoktur. Savunmanın olmadığı yerde hangi adli yılı açacaksınız. ‘O konuşursa ben olmam.’ O zaman zaten siz ülkede adalet olmadığını söylüyorsunuz. Bizde şikayet ediyoruz ama o törene katılmak durumundayız."

Kemal Kılıçdaroğlu: Parti Aleyhine Konuşanlara Acımayacağım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu: Parti Aleyhine Konuşanlara Acımayacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • TAYFUN: SENİN PARTİN ATATÜRK ÜN PARTİSİ DEĞİL İNÖNÜNÜN PARTİSİ ZATEN ATATÜRK DE İNÖNÜYÜ SEVMEZDİ O DA ATATÜRKÜ, C. BAŞKANI OLUNCA PARAYA RESMİNİ YAPIŞTIRMASINDAN BELLİ ATATÜRK İNÖNÜDEN DAHA DİNDARDI O HİÇ BİR ZAMAN CAMİ KAPATMADI ZATEN ALLAH YARDIM ETTİ DE ÜLKENİN KURTULMASINA VESİLE OLDU ANCAK GERÇEK KAHRAMANLAR TOPRAĞIN ALTINDA KEFENSİZ YATANLARDIR 17 4 Yanıtla
    Geri sayim: Herkes anladi herkes degisti dunya degisti bu chp zihniyeti 1039 Dan 1940 a gecmedi 0 0
  • yakışır: Peki sana kim ACISIN keMALLLLLL 15 4 Yanıtla
  • TAYFUN: ÖYLE ONUNCU YİL MARŞINA DA FAZLA TAKILMAYIN ELİNİZDE VİSKİ BARDAKLARIYLA ONUNCU YIL MARŞI SÖYLEMEYİN ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLAMASIN 1933 ÇOKTAN GEÇTİ UYKUDAN UYANIN ÇAYCI KEMAL VE SAZ ARKADAŞLARI 13 3 Yanıtla
  • cc: diktatör diye diye benzedin işde kemalcim :) 9 3 Yanıtla
  • Addo: yeter biktik senden. Sende 10 baskan olsan orda bir secim kazanamazsin. Artik taze kan lazim. Kac sefer daha yenilmeyi dusunuyorsun. Kotuga oturan kalkmak bilmiyor yahuu ne igrenc birsey. 9 2 Yanıtla
    orjinal: rahmetli gibi olacak kolunu başkaları sallayacak o zamana kadar kalmak istiyor 0 0
  • PERÇİN: AKP'nin geleceği ve selemeti için, chp ve Kılıçdaroğlu'nun ayakta kalması şart. 8 2 Yanıtla
  • bence: OYLARINIZ ARTIYORMUŞŞŞŞ. HER SEÇİMDE BİR OY ARTARSA SEN UZUN YILLAR KALIRSIN BU PARTİNİN BAŞINDA KAMALLLL BEY. 7 2 Yanıtla
  • orjinal: erdoganla savaş harici görüşmem demiştinya UNUTMA BU SÖZÜNÜ. 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement