Kırıkkale'de Çocuk Hakları Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Çocuk Hakları Yürüyüşü Düzenlendi

Kırıkkale\'de Çocuk Hakları Yürüyüşü Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü, Çocuk Hakları Yürüyüşü düzenledi.

22.05.2014 15:47  Güncelleme: 15:44

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Çocuk Hakları Yürüyüşü" düzenlendi.

Aralarında Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu ile öğrencilerin bulunduğu grup, Kırıkkale Belediyesi önünde toplandı.

Üzerinde, "Erken yaşta çalıştırılmak değil, okumak istiyoruz", "Beni yasa dışı yollarla zorla çalıştıramazsınız", "Biz geleceğiz, gelecek bizim", "Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş çocuk vardır" yazılı döviz taşıyan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Katılımcılar, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için dua etti.

Vali Kolat, konuşmasında, çocuk ve engelli hakları ile sorunlarının bilinmesi ve duyurulması açısından etkinliğin önem taşıdığına dikkati çekti.

Engelli ve çocuk haklarıyla ilgili son yıllarda Türkiye'de ciddi mevzuat değişikliği yapıldığını vurgulayan Kolat, Birleşmiş Milletler tarafından tespit edilen standartların yakalanması noktasında gerekli düzenlemelere gidildiğini söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Çocuk Koruma Birimi Başkanı Prof. Dr. Selda Bülbül de 0-18 yaş grubundaki bireylerin çocuk kabul edildiğini ve çocuk haklarının her zaman koruması gerektiğini dile getirdi.

Çocukların, masum ve korumasız olduğuna değinen Bülbül, şunları kaydetti:

"Çocuk istismarı, başlı başına bir konu. Cinsel istismar dışında duygusal ve fiziksel istismar da önemli. Bir çocuktan, gelişiminin ötesinde beklenti içerisinde olunması da istismardır. Bugün gazetelerde birçok istismar olgusunu görüyorsunuz. Kaçırılan, tecavüz edilen, öldürülen çocuklar ve bunların yanında ihmal edilen çocuklar var. Duygusal olarak maalesef gelişimini tamamlayamayan çocuklar var. 2008'de üniversitemizde Çocuk Koruma Birimini kurduk. İstismara uğrayan çocuklarla bizzat ilgileniyoruz veya herhangi bir ihmal fark ettiğimizde savcılığa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildiriyoruz."

Kırıkkale Çocuk Hakları Komitesi Başkan Yardımcısı Zeynep Şimşir de Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesini okudu. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Çocuk Hakları Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement