KİTAP: "Türkiye'de Siyaset Bilimine Yön Verenler" - Son Dakika
Güncel

KİTAP: "Türkiye'de Siyaset Bilimine Yön Verenler"

Kitapta 11 bilim insanıyla ilginç yaşamları, akademik yaşamları süresince geçtikleri yollar, karşılaştıkları güçlükler, hayal kırıklıkları ve çalışmalarında başvurdukları metodlar üzerine mülakatlara yer veriliyor.

13.10.2015 15:51

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dünya Değerler Araştırmaları Derneği Uluslararası Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Esmer'in önderliğinde, Çiğdem Akça ve Bahar Ayça Okçuoğlu'nun editörlüğünde yayına hazırlanan " Türkiye'de Siyaset Bilimine Yön Verenler" adlı kitap Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları'ndan okuyucuların ve araştırmacıların beğenisine sunuldu.

Binnaz Toprak, Ergun Özbudun, Ersin Kalaycıoğlu, Feroz Ahmad, İlkay Sunar, İlter Turan, Metin Heper, Nermin Abadan-Unat, Sabri Sayarı, Şerif Mardin ve Yeşim Arat ile yapılan geniş mülakatların olduğu kitap, siyasal – sosyal olaylara ve süreçlere ilgi duyan herkes için bir rehber niteliğinde. Kitabın editörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Yılmaz Esmer 11 siyaset bilimcinin belirlenmesinde üç önemli kriterlerinin olduğunu ifade ediyor: "İlki, yazdıklarıyla ve söyledikleriyle Türkiye'de siyaset bilimine yön vermiş olmalarıydı. Başka bir deyişle, alanlarında ufuk açan, yeni bakış açıları, yeni yaklaşımlar getiren siyaset bilimcileri bir araya getirmek istedik. Bir diğer kriterimiz de sadece Türkiye'de değil uluslararası akademik camiada da tanınır, bilinir, okunur kişiler olmalarıydı. Son kriterimiz de görüşeceğimiz 'üstadların' gerçekten duayen olmalarıydı. Daha açık bir ifadeyle belli bir kıdeme erişmiş olmalılardı".

Kitapta yer alan siyaset bilimcilerin pek çok ortak özelliği arasında öne çıkanlardan biri de hatırı sayılır bir yurt dışı deneyimine sahip olmaları. Birçoğu lisans, yüksek lisans ve/veya doktoralarını yurt dışında ve tanınmış üniversitelerde tamamlamış isimlere yer verilen kitapta Türkiye'deki akademik yaşamın ve üniversitelerin sorunları da tartışmaya açılıyor. Mülakat yapılan isimler arasında yer alan Şerif Mardin "Türkiye'de araştırma yapmak hala bir cesaret işi" sözleriyle özetliyor bu durumu. Ayrıca kitapta akademik eğitimin Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı yapılmasının daha iyi olacağı konusunda da duayen isimlerin fikirlerine yer veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KİTAP: 'Türkiye'de Siyaset Bilimine Yön Verenler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement