Kuran'a Ayakla Basılan Fotoğrafın Paylaşılması Davası - Son Dakika
Güncel

Kuran'a Ayakla Basılan Fotoğrafın Paylaşılması Davası

Kur'an-ı Kerim'e ayakla basılan bir fotoğrafı Twitter'da paylaştığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gülbeyaz Atik hakkında, duruşmaya gelmediği için yakalama kararı çıkarıldı.

16.09.2015 11:37

Kur'an-ı Kerim'e ayakla basılan bir fotoğrafı Twitter'da paylaştığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gülbeyaz Atik hakkında, duruşmaya gelmediği için yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ilk celseye gelmediği için hakkında zorla getirme kararı çıkarılan sanık Gülbeyaz Atik katılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu müştekileri ise avukatları temsil etti.

Müştekilerden Samet Kuruca, başka bir suçtan tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden video konferans yöntemiyle duruşma salonuna bağlandı.

Beyanı alınan Kuruca, sanığın yaptığının halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye yönelik olduğunu savunarak, cezalandırılmasını talep etti.

Müştekilerden Diyanet-Sen ile Hayrat Vakfı avukatları da davaya müdahil olarak katılmalarına karar verilmesini istedi. Diğer müşteki avukatları ise şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Yakalama kararı çıkarıldı

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, daha önce hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Atik'in yeni adresinin tespit edilemediğini kaydederek, duruşmalardan kaçtığı kanaati oluştuğunu bildirdi. Mahkeme bu nedenle savunmasının alınabilmesi ve daha sonra serbest bırakılması amacıyla sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Mahkeme, davaya müdahil olmak isteyen müşteki avukatlarının talebini de kabul ederek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede, "kedibiti" adlı hesabın sahibi Gülbeyaz Atik "şüpheli"; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eğitim-Bir-Sen, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile Hayrat Vakfı temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 22 kişi "müşteki" olarak yer aldı.

Erdoğan ve Gökçek ile diğer müşteki avukatlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Twitter'da "kedibiti" adlı hesabı kullanan kişinin paylaşımlarıyla, İslam dinine, Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber'e hakarette bulunduğu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, büyük bir kesimin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu hatırlatılan iddianamede, yapılan araştırmada hesabın sahibinin şüpheli Gülbeyaz Atik olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Şüphelinin polisteki ifadesinde, "Kedibiti hesabı benimmiş gibi paylaşımlar yapılmış olabilir. Herhangi bir suç işleme kastım yoktur" beyanında bulunduğu anlatılan iddianamede, şüpheli Atik'in, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuran'a Ayakla Basılan Fotoğrafın Paylaşılması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement