Libya'dan Afrika Sahel ülkelerine "bölgesel tehditlere karşı ortak komite" çağrısı - Son Dakika
Güncel

Libya'dan Afrika Sahel ülkelerine "bölgesel tehditlere karşı ortak komite" çağrısı

Libya\'dan Afrika Sahel ülkelerine "bölgesel tehditlere karşı ortak komite" çağrısı

Libya, Afrika Sahel ülkelerine göç meselesi başta olmak üzere bölgesel tehditlere karşı çözümler için ortak komite oluşturma çağrısında bulundu.

22.11.2022 23:57  Güncelleme: 00:02

Libya, Afrika Sahel ülkelerine göç meselesi başta olmak üzere bölgesel tehditlere karşı çözümler için ortak komite oluşturma çağrısında bulundu.

Libya Başkanlık Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) Tunus'ta Libya ile Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'dan oluşan 5 Afrika Sahel ülkesi arasındaki sınır iş birliğinin ele alındığı bir konferans düzenledi.

Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Musa el-Kuni, konferanstaki konuşmasında, Libya ile Afrika Sahel ülkelerinin sahip oldukları insan gücü sayesinde ekonomik ve güvenlik alanlarında birbirlerini tamamlamalarının önemine dikkati çekti.

Bu konferans öncesinde komşu ülkelere bir ziyaret gerçekleştirdiğini aktaran Kuni, Afrika Sahel ülkelerine yaptığı ziyaret sırasında mutabık kaldıkları konularda bütüncül çözümlerin kaçınılmazlığını ifade etti.

Komşu ülkeler olarak sınırları aşan sorunlar konusunda yükleri paylaşmaları gerektiğine işaret eden Kuni, Afrika Sahel ülkelerine göç meselesi başta olmak üzere bölgeye yönelik tehditlere karşı çözümler için ortak bir komite oluşturma çağrısında bulundu.

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Kuni, daha öncesinde de Brüksel'de AB yetkilileriyle "düzensiz göç ve sistematik suçlarla mücadele için sınır güvenliğini artırma" gibi konularda Afrika'da Libya'ya komşu 5 ülkeyle iş birliği olanaklarını ele almıştı.

Libya, Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya yasa dışı yollardan geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin en yoğun kullandığı güzergahlardan biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'dan Afrika Sahel ülkelerine 'bölgesel tehditlere karşı ortak komite' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement