Lice'de Heykel Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Lice'de Heykel Gerginliği

Lice\'de Heykel Gerginliği

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: "O heykeli oraya dikenler de onun üzerinden şiddet eylemleri başlatmak isteyenler bilsin ki; karşılarında bu aziz milletin çözüm iradesi vardır" "Bu millet, bazı odaklarca sahneye konan böyle sinsi oyunları daha önce birçok kez yaşadı.

19.08.2014 15:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bir örgüt üyesine ait heykelin kaldırılması sırasında çıkan olaylara ilişkin, "O heykeli oraya dikenler de onun üzerinden şiddet eylemleri başlatmak isteyenler bilsin ki; karşılarında bu aziz milletin çözüm iradesi vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, çözüm süreci ve Güneydoğudaki huzur ortamından rahatsız olan çevrelerin, Lice merkezli provokasyonlar başlatmaya uğraştığını, ilçede kışkırtma amaçlı bir heykel dikildiğini belirtti.

Heykelin güvenlik güçleri tarafından yıkıldığını anımsatan Kapusuz, heykel provokasyonunun tam da hükümetin "Çözüm sürecinde yeni bir aşamaya geçeceğiz, terörü tamamen bitireceğiz" açıklamalarının hemen sonrasında başlatılmasının manidar olduğunu ifade etti.

Lice'deki bayrak provokasyonunu da anımsatan Salih Kapusuz, şunları kaydetti:

"Daha önce de Lice çevresindeki uyuşturucu tarlalarına güvenlik güçlerimizin operasyonlar düzenlemesi terör örgütünü rahatsız etmişti ve yol kesme eylemlerini kışkırtmışlardı. Terör örgütünün ve çözüm sürecini yıpratmak isteyenlerin bu oyununa gelmemek lazım. Hem ülkemizin doğusunda hem batısında yaşayan vatandaşlarımızın tahrik amaçlı bu eylemlere karşı uyanık olması gerekiyor.

Bu millet, bazı odaklarca sahneye konan böyle sinsi oyunları daha önce birçok kez yaşadı. Bu kirli oyunların tekrar devreye konulmasına milletçe müsaade etmemeliyiz. Güneydoğu halkı; esnafıyla, çiftçisiyle, tüccarıyla huzuru ve refahı yakalamaya başlamışken, yıllarca terörün rantını yiyenler de kışkırtıcı eylemlerin arayışına başlamıştır. Bu heykel provokasyonu da terörü isteyen kan emici çevrelerin işidir.

Bu çevreler, tıpkı bayrak indirme olayında olduğu gibi öyle eylemler planlıyorlar ki milletimizin sinir uçlarına basarak, hem batıdaki hem de doğudaki vatandaşlarımızı tahrik etmeye çalışıyorlar. Ama başarılı olamayacaklar. Millet bu tuzakları bir bir bozuyor ve bundan sonra da bozacaktır."

Kökü dışarıda olan bir takım çevrelerin uğraşlarına rağmen, milletin barış ve huzur ortamının devamını istediğini belirten Kapusuz, "O heykeli oraya dikenler de onun üzerinden şiddet eylemleri başlatmak isteyenler de bilsin ki; karşılarında bu aziz milletin çözüm iradesi vardır" değerlendirmesini yaptı.

Kapusuz, Edirne'den Hakkari'ye ortak aklın neticesi olarak ortaya çıkan çözüm iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını da ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lice'de Heykel Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement