Macron'dan Merkel'e sıcak veda! Samimi kucaklaşma törene damga vurdu - Son Dakika
Güncel

Macron'dan Merkel'e sıcak veda! Samimi kucaklaşma törene damga vurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e ülkenin en üst düzey 'onur nişanını' verirken ikili arasında ilginç dakikalar yaşandı. Nasıl vedalaşacakları konusunda kararsız kalan ikili, sıcak bir kucaklaşmayı tercih etti.

05.11.2021 18:50  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, siyaseti bırakacağını açıklamasının ardından unvanıyla son Fransa ziyaretini gerçekleştirdi. Bu önemli ziyarette Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Merkel arasındaki samimi anlar kameraya yansıdı ve sosyal medyada gündem oldu.

"BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİNİZ"

Macron, Merkel'e onur nişanı vermesinin ardından Merkel'e hitaben, "Bana çok şey öğrettiğiniz için teşekkür ederim. Bu hırslı genç başkanı kabul ettiğiniz için teşekkürler" dedi.

"AVRUPA'YI BİR ARADA TUTMAK İÇİN ÇALIŞTINIZ"

Merkel'in ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile, daha sonra mali kriz sırasında Nicolas Sarkozy ile ve terör ve göç krizi dönemlerinde François Hollande ile çalıştığını hatırlatan Macron, kendisiyle de Kovid-19 krizinde çalıştığını belirtti. Macron, "Bütün bu şoklar sürecinde Avrupa'yı bir arada tutmak için çalıştınız. Umarım bize öğrettiğiniz güçlü fırtınalar karşısında güçlü durma, herkesin birlikte kalmaya devam etmesi dersleri bizimle kalır" dedi.

İki lider, görüşme sonrası siyasi bir mesaj vermedi.

Macron\'dan Merkel\'e sıcak veda! Samimi kucaklaşma törene damga vurdu
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Güncel Macron'dan Merkel'e sıcak veda! Samimi kucaklaşma törene damga vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement