MHP'li Dumanlı: "Yeni Türkiye" Kavramı Bir Aldatmacadır - Son Dakika
Güncel

MHP'li Dumanlı: "Yeni Türkiye" Kavramı Bir Aldatmacadır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Yeni Türkiye kavramının bir aldatmaca olduğunu söyledi.

08.09.2014 12:13

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Yeni Türkiye kavramının bir aldatmaca olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı yazılı bir açıklama yaparak, AK Parti'nin "Yeni Türkiye" söylemini, "Yeni Türkiye garabeti, esas itibariyle bu milletin sinesinde yeşermiş bütün güzellikleri, ortak olan değerleri yok etmeyi amaçlayan, baskı ve zulümün bir araç olarak kullanıldığı, bölücülük, kin, garez ve nefret tohumları saçan bir projenin adıdır" sözleri ile eleştirdi.

AK Partinin yeni Türkiye söylemi ile rüşvet, yolsuzluklar ve bölücülükle anılacak olan 12 yıllık "Eski Türkiye" mazisinden sıyrılmak istediğini kaydeden Dumanlı, "Yeni bir hükümet kurmak, yeni Cumhurbaşkanı seçilmek, geçmişi bir anda silme ve perde arkasına atma hakkını hiç kimseye vermeyecektir. Kaldı ki yeni hükümet kurmakla, yeni cumhurbaşkanı seçilmekle eskilerin yeni olması mümkün olmayacaktır. Zira mevcut Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da o eskiler arasından gelmiştir. Bu kapsama giren bütün eskilerin adı "Yeni" olarak değiştiği zaman geçmişteki sorumlulukları ve hesap verebilirlikleri de acaba ortadan kalkacak mıdır?" dedi.

-"YENİ TÜRKİYE" KAVRAMI AKP HÜKÜMETLERİN KÖTÜ MİRASININ REDDEDİLMESİDİR"-

62. Hükümet programını eleştiren MHP'li Dumanlı açıklamasına şöyle devam etti:

"62'nci Hükümet Programında ortaya konulmaya çalışılan yaklaşımların "Yeni Türkiye" kavramı ile ilişkilendirilerek, geçmiş AKP hükümetlerin kötü mirasının reddedilmesidir. Yeni hükümet programında en dikkat çeken nokta "2'nci ekonomik sıçrama" kavramıdır. Bu nasıl yapılacaktır sorusuna verilen cevap insan kaynakları ve coğrafyamız olmuştur. Eğitimle insan gücünün daha üretken hale getirileceği anlatılırken, 12 yıllık AKP iktidarında her değişen Milli Eğitim Bakanıyla eğitim müfredatının değiştirildiğinden galiba 'Yeni' başbakanın haberi yok."

-"SAHTE BAHAR HEM KÜRESEL ÇERÇEVEDE HEM DE TÜRKİYE ŞARTLARINDA SONA ERMEK ÜZEREDİR"-

"Terörle mücadelede ver kurtul yöntemi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde alan hâkimiyetinin PKK ve onun paralel devlet yapısı olan KCK'ya teslim edilmesi ve topraklarımızın bir kısmının fiilen bunların kontrolüne verilmiş olması, ortak gelecek kaygısı taşıyan herkesi rahatsız edecek boyutlara ulaşmıştır. Hükümetin kamu idaresi, hukuk ve adalet alanındaki anlamsız ve gereksiz baskı ve kayırıcı düzenlemeler yapması vatandaşlarımızı hem kendi aralarında kutuplaşmaya hem de devletine karşı soğuk hale getirmeye sevk ederek güven kaybı yaşamasına yol açmıştır. Bütün bunlar bir araya geldiğinde AKP için çıkış yolu her halde "Yeni Türkiyecilik" olmaktadır. Ancak ne yapılırsa yapılsın tünelin ucu görünmüştür. Sahte bahar hem küresel çerçevede hem de Türkiye şartlarında sona ermek üzeredir. Üretim, istihdam, adalet, huzur ve adil gelir dağılımının olmadığı ortamlarda ekonomik ve siyasi yapıların çatırdaması ve arkasında bir enkaz bırakarak çökmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu enkaz altında sorumlularıyla birlikte bugünün "istikrar bozulmasın" diyen kesimlerinin de kalacağı da asla ve asla unutulmamalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Dumanlı: 'Yeni Türkiye' Kavramı Bir Aldatmacadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement