Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Kanunlar genel, herkes için çıkarılır" - - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Kanunlar genel, herkes için çıkarılır" -

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Kanunlar genel, herkes için çıkarılır" -

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kanunların herkes için çıkarıldığını belirterek, "Eğer o kanun çıkarıldıktan sonra o kanundaki şartları taşıyorsa, bundan Tuncay Özkan da, Doğu Perinçek de, Salih Mirzabeyoğlu da faydalanır" dedi.

10.03.2014 13:54

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kanunların herkes için çıkarıldığını belirterek, "Eğer o kanun çıkarıldıktan sonra o kanundaki şartları taşıyorsa, bundan Tuncay Özkan da, Doğu Perinçek de, Salih Mirzabeyoğlu da faydalanır" dedi.

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada kahvaltı yapan Yılmaz, daha sonra buradaki fabrikaları gezdi.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Ergenekon davasından tutuklu Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek'in de tahliye olabileceklerinin söylendiğinin hatırlatılması üzerine, "Bir kanun çıkarıldığında herkes için çıkarılır. Sevdiğiniz veya sevmediğiniz bir kimse bu kanundan yararlanacak diye, eğer o kanun doğruysa o kanunun çıkarılmasını erteleyemezsiniz. Dolayısıyla kanunlar genel, herkes için çıkarılır. Eğer o kanun çıkarıldıktan sonra eğer o kanundaki şartları taşıyorsa, bundan Tuncay Özkan da, Doğu Perinçek de, Salih Mirzabeyoğlu da faydalanır" dedi.

Kanunların genel olarak herkesi kapsadığını ve bunun neticesinden hiç kimsenin rahatsızlık duymadığını belirten Yılmaz, "Ama doğrusu nedir, doğrusu kanunların herkese eşit, adil bir şekilde uygulanmasıdır. Devletin gücü adaletten geçer. Adalet uygulandığı sürece devletimiz daha güçlüdür. Eğer adalette sarsıntıya giderseniz, kişiye göre farklı hükümler alırsanız, işte devlet o zaman zayıflar. Dolayısıyla biz kanunun uygulanmasından memnuniyet duyarız" diye konuştu.

- "Seçim sandıklarının güvenliğiyle ilgili her türlü tedbiri alırız"

İsmet Yılmaz, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde sandık güvenliğine ilişkin özel bir önlem alınıp alınmayacağı şeklindeki soruyu, "Anayasamıza ve yasalarımıza göre de seçimlerin güvenliği ve kontrolü baştan sona kadar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kontrolü altındadır" şeklinde yanıtladı.

YSK'dan seçim güvenliğiyle ilgili gelecek her türlü talebin değerlendirileceğini ve gereken önlemlerin alınacağını ifade eden Yılmaz, "YSK'nın, yürütme olarak bizden her ne talebi olursa güvenlik güçleri, jandarma, kamu kuruluşlarının araçları, buna helikopter, uçak dahildir, aklınıza ne geliyorsa yardım etmekle yükümlüyüz" diye konuştu.

Başbakanlığın bu konuda genelgesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İçişleri Bakanlığımız bütün valileri topladı, böyle bir talimat verdi. YSK'nın gözetimi ve denetimi altında yapılan seçimlerin en şeffaf, en doğru, en kısa, en güvenli şekilde yapılması için biz hükümet olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Ama şunu da bileceğiz, seçim başından sonuna kadar YSK'nın kontrolü altındadır. YSK'nın kontrolünde, denetiminde gider" dedi.

Bakan Yılmaz, Kırşehir'de çevik kuvvet otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Sivaslı şehit polis Abdullah Kılıç'ın cenazesinin Sivas'a getirileceğini aktaran Yılmaz, "Allah kimseye böyle bir acı vermesin, özü bu, ateş düştüğü yeri yakıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Yılmaz: 'Kanunlar genel, herkes için çıkarılır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement