Mısır'da Darbenin Birinci Yılı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbenin Birinci Yılı

Mısır\'da Darbenin Birinci Yılı

Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırılması Diyarbakır'da protesto edildi.

03.07.2014 23:18  Güncelleme: 07:54

Mısır'da, 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koyması Diyarbakır'da protesto edildi.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin çağrısıyla Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının yıl dönümünde Yenişehir ilçesinde gösteri düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Mursi'ye destek amacıyla eyleme katıldıklarını söyledi.

Darbeye karşı olduklarını ifade eden Yıldırım, "Mursi, seçimle başa geldi. Emperyalist güçler bütün dünyaya demokrasiyi yaymak istemiyorlar mıydı? 'Seçimlere girin' demiyorlar mıydı? Madem bunu istediniz, seçime girildi. Niçin insanların özgür iradesini kabul etmiyorsunuz" dedi.

Darbenin amacının, "Mısır'ın da Suriye gibi yapılmak istenmesi" olduğunu savunan Yıldırım, Mısır halkının, Suriye'de yaşananları gördüğünden daha temkinli davrandığını aktardı.

"İsrail ve Amerika, silahların burada da konuşmasını istiyor" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Onlar Sisi'ye destek veriyorlar. Ama şunu unutmasınlar, Türkiye'de de 28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü, Diyarbakır zindanlarını ve Mamak'ı gördük. İşkence yapılanlar bugün hür ve onurlu bir şekilde geziyorlar. Ama işkence yapanlar çocukların yüzüne bile bakamıyorlar. Bugün, Diyarbakır zindanlarını işkence yuvası yapanlar nasıl cezalarını çekiyorlarsa, Mursi'yi içeri tıkanlar, İhvan üyelerine işkence yapanlar da aynen burada olduğu gibi bir gün mutlaka yargı önüne çıkarılacak ve hapislere doldurulacak."

Gösteri, okunan basın açıklamasının ardından sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbenin Birinci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement