Mursi ve 10 Arkadaşı "Casusluk" İddiasıyla Yargılanmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Mursi ve 10 Arkadaşı "Casusluk" İddiasıyla Yargılanmaya Başladı

Mursi ve 10 Arkadaşı "Casusluk" İddiasıyla Yargılanmaya Başladı

Seçildikten kısa bir süre sonra darbeyle devrilen Mısın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "Katar adına casusluk " iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

08.02.2016 19:46  Güncelleme: 00:52

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Ben bütün Mısırlıların cumhurbaşkanıyım. Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok" dedi.

"KATAR ADINA CASUSLUK"LA SUÇLANIYORLAR

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır'ın başkenti Kahire'de Mursi ve 10 sanığın, "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

MURSİ YARGILANMAYI RED ETTİ

Duruşmada söz hakkı verilen Mursi, yargılamayı kabul etmediğini belirterek, "Ben bütün Mısırlıların cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığı görevine başladığım günden itibaren hiç bir İhvan kuruluşu ile görüşmedim. Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok. İlk celsede söylediğim gibi mahkemeyi değil yargılanmayı reddediyorum" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi devrildikten sonra çok sayıda davada "Vatan hainliği" suçlamasıyla yargılanıyor.

GİZLİ BELGELERİ PAYLAŞMAKLA SUÇLANIYORLAR

Öte yandan mahkeme heyeti, duruşmanın yarın devam edilmesine karar verdi. Mursi ve 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla suçlanıyor.

2 KERE İDAMA MAHKUM OLDULAR

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından Mursi ve darbe karşıtları hakkında birçok dava açılmıştı. Bunlardan "Hapishaneler baskını" davasında Mursi'nin yanı sıra birçok İhvan yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişiyi idam, 21'ini müebbet, 8 kişiyi ise 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, "casusluk" davasında da Mursi dahil 17 kişinin idamına hükmetmişti.

Daha önce yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye olayları" adıyla bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Mursi hakkında, "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla açılan davalar sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi ve 10 Arkadaşı 'Casusluk' İddiasıyla Yargılanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • dd: Ortadoğu yu kana bulayanlar : Müslüman Kardeşler. 6 0 Yanıtla
  • neco: Bu dunyada nerede bir icsavas, vahset, cehalet, aclik, hastalik, diktatorluk varsa orada din vardir.ne kadar cok din o kadar cok ilkellik.din devlet yonetimi olamaz.yobazlarin tc ne saldirma nedenlerinin basinda kurulus ilkesinde din ve devlet islerinin ayri tutulmasi.ama bu cok koklenmistir.bu ulke medeniyetin, cagdasligin, demokrasinin ne oldugunu ogrenmistir.vazgecmez. 2 1 Yanıtla
  • hasta: Salak , kendini hala cumhurbaskani saniyor. 1 0 Yanıtla

Advertisement