Okan Üniversitesi Öğrencileri Çince Olimpiyatı'na Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Okan Üniversitesi Öğrencileri Çince Olimpiyatı'na Damga Vurdu

12. Uluslararası Hanyu Qiao Yarışması'nın 4 Mayıs günü Okan Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye seçmelerine Okan Üniversitesi öğrencileri damga vurdu.

08.05.2013 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çince Olimpiyatı olarak da bilinen 12. Uluslararası Hanyu Qiao Yarışması'nın 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü Okan Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye seçmelerine Okan Üniversitesi öğrencileri damga vurdu. Çin Kültür Bilgisi Yazılı Sınavı, Çince Serbest Metin Sunumu ve Yetenek Gösterisi olmak üzere üç bölümden oluşan yarışmada birinci dahil ilk üçte 5 Okan Üniversitesi Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi yer aldı. Yarışmanın 1'incisi Okan Üniversitesi öğrencisi Göksenin Öztürkeri, Temmuz-Ağustos 2013'te Çin'de gerçekleştirilecek uluslararası finale katılacak. Yarışmanın iki finalisti de Huawei Türkiye ofisinde staj hakkı kazandı.

Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ve Çeviribilim Bölümü Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı'nın koordinatörlüğündeüniversitenin Tuzla Kampüsü'ndedüzenlenen 12. Uluslararası Hanyu Qiao (Çince Köprüsü) Yarışması'naBoğaziçi ve ODTÜ Konfüçyüs Enstitüleri, Erciyes Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nden toplam 38 öğrenci katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada jürinin değerlendirmesi sonucunda Okan Üniversitesi öğrencisi Göksenin Öztürkeri 1'inci oldu. Öztürkeri, Temmuz-Ağustos 2013'te Çin'de gerçekleştirilecek uluslararası finale katılmaya hak kazandı. Göksenin Öztürkeri, Çin Devlet Bursu ile gittiği Şangay Üniversitesi'nde, 3 bin yabancı öğrenciyi geride bırakarak üniversitenin en başarılı yabancı öğrencisi seçilmişti. Türkiye'yi gururlandıran Öztürkeri, 2011-2012 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni'nde tüm yabancı öğrencileri temsilen Çince konuşma yapmıştı. Hanyu QiaoYarışması'nda 2'nci olan Okan Üniversitesi öğrencileri Selahattin Emre Sirmen ve Burak Bana, 3'üncü olan Okan Üniversitesi öğrencileri Gizem Ezgi Yaylacık ve Semih Sercan Demirci, Fatih Üniversitesi öğrencileri Betül Keskin ve Mahmut Özden ile Ankara Üniversitesi öğrencisi Ataberk Mercan ise Çin'de bir yıllık eğitim bursu için öncelik hakkı kazandı. Bununla birlikte Huawei de yarışmada finale kalan 2 öğrenciye Türkiye ofisinde staj imkanı sunuyor.

Jüri üyeleri:

He Jiangchuan (Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Kültür ve Eğitim Konsolosu)

Prof. Liu Zhaoming (Erciyes Üniversitesi)

Doç. Yu Jiang (Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü)

Doç. Li Shuzhen (Fatih Üniversitesi)

Doç. Xiao Xiao (Çağ Üniversitesi)

Öğr. Gör. Zhang Yuan (Okan Üniversitesi)

Öğr. Gör. Chen Jinjuan (ODTÜ Konfüçyüs Enstitüsü)

Öğr. Gör. Di Xuemin (19 Mayıs Üniversitesi)

Araş. Gör. Ertuğrul Ceylan (Ankara Üniversitesi)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okan Üniversitesi Öğrencileri Çince Olimpiyatı'na Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement