Ormanda Kaybolan İki Kişiyi Akut Buldu - Son Dakika
Güncel

Ormanda Kaybolan İki Kişiyi Akut Buldu

Ormanda Kaybolan İki Kişiyi Akut Buldu

Necdet Ata Soycan ile Songül Yılmaz, ormanlık alanda havanın kararmasıyla yönünü kaybetti.

02.01.2012 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yeni yılın ilk günü yürüyüşe çıkan Necdet Ata Soycan ile Songül Yılmaz, Bitez Beldesi'ne bağlı Adaboğazı Mevkii'ndeki ormanlık alanda havanın da kararmasıyla yönünü kaybetti ve cep telefonundan polise ulaştı.

Polis GSM şirketinden iki kişinin bulunduğu yeri belirleyip AKUT ekibiyle bölgede arama yaptı. Yaklaşık iki saatlik aramanın ardından ulaşılan Soycan ile Yılmaz sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'nde yaşayan emekli kadastro mühendisi 60 yaşındaki Necdet Ata Soycan ile Bitez Beldesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Songül Yılmaz, dün (Pazar) sabah saatlerinde Bitez'den Adaboğazı Mevkii'ne doğru yürüyüşe çıktı. Adaboğazı Mevkii'ndeki ormanlık ve sarp kayalık alanda havanın kararmasıyla yollarını kaybederek bölgede mahsur kalan Yılmaz ile Soycan polisi arayıp yardım istedi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, GSM şirketinin yetkilileriyle irtibat kurup, iki kişinin yerini tespit etti ve Bodrum AKUT ekibinden yardım istedi. 14 polis, bir sağlık ekibi ve 16 kişilik AKUT ekibi Yılmaz ile Soycan'ı bulmak için seferber oldu. AKUT lideri Sadettin Uslu öncülüğündeki ekip 5 kilometre yürüyerek yaklaşık iki saat sonra Yılmaz ve Soycan'a ulaşmayı başardı.

"YENİ YIL YÜRÜYÜŞÜ YAPMAK İSTEDİK"

Yürüyüş sırasında düşüp sol ayağından yaralanan Songül Yılmaz, "Arkadaşımla yeni yılın ilk günü yürümek istedik, Bitez ve Adaboğazı Mevkii'nden Bodrum'a ulaşmayı düşündük. Oldukça uzun bir yoldu, ancak bir süre sonra ormanlık alanda yönümüzü kaybettik, hava kararınca ve yolumuzu bulamayınca polisten yardım istedik. Mahsur kaldığımız bölgeye deniz yakın ama yerleşim yerleri uzaktı. Bir noktada kalıp ekiplerin gelmesini bekledik" dedi.

AKUT ekibiyle Bitez Beldesi'ne ulaşan, sağ ayağından yaralı Songül Yılmaz ile soğuk nedeniyle ısı kaybına uğrayan Necdet Ata Soycan ambulansa bindirilip Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedaviye alındı. İki kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu "Polisten ormanlık alanda kaybolan iki kişinin ihbarı gelince hemen harekete geçip kayıp kişilere telefonla ulaştık. Koordinatları aldığımızda yerlerinden ayrılmamalarını istedik, arazi şartlarının çok zor olması nedeniyle bu güzergahta kaybolmalar çok sık oluyor. Yardım olmadan gece bu bölgeden çıkmaları mümkün değildi, iki kişiye kısa zamanda ulaşıp en yakın yoldan kente dönmelerini sağladık. Her ikisinin de sağlık durumları iyi, önlem amaçlı müşahade altına alındılar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormanda Kaybolan İki Kişiyi Akut Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement