Osmancık'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Osmancık\'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Osmancık'ta Kutlu Doğum Haftası İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Osmancık Şubesi ve İmamhatip Lisesi'nin hazırlamış oldukları programlarla kutlanıyor

20.04.2014 13:19  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık'ta Kutlu Doğum Haftası İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Osmancık Şubesi ve İmamhatip Lisesi'nin hazırlamış oldukları programlarla kutlanıyor.
Nurlu doğumu ile alemleri şereflendiren ve alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in 1443. Kutlu doğumu münasebetiyle İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmancık Şubesi kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Program Çorum Ulucami İmam hatibi Mustafa Bozduman tarafından Kuranı Kerim tilavetinin sunulması ve İlçe Müftüsü Süleyman Çoban'ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu Kutlu Doğum Sinevizyon gösterisi ve Beyazıt Camii Müezzin Kayyımı Ramazan Akıncı tarafından kaside okundu.
Kutlama etkinlikleri 15 Nisan Salı günü Cumhuriyet Camisinde Merkez Kız Kuran Kursu Öğreticisi Reyhan Demirkaya'nın bayanlara vaaz ve irşad programı ile devam etti. 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan etkinlikler çerçevesinde dün akşam Kapalı Spor Salonunda bay ve bayanlara "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konulu konferans vaerildi.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Aydar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi gördü. İl Vaizesi Fatmanur Erdem 18 Nisan Cuma (bugün) Belediye Kültür Sitesinde saat 14.00'te bayanlara yönelik olan Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet konulu konferans verecek.

İmam Hatip Lisesi'den Kutlu Doğum Konulu Programı
Osmancık Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İmam Hatip Lisesi tarafından bir program düzenlendi.Osmancık Kültür Merkezinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.Osmancık İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Makineci açılış konuşmasında Rahmet Peygamberinin Kutlu Doğumunun Türkiye'de 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri tarafından kutlandığını söyledi.Makineci "Böylesinde anlamlı, maneviyatı yüksek bir haftada biz de Osmancık İmam Hatip Lisesi olarak, okul toplum dayanışmasını sağlamak, öğrencilerimizin çalışmalarını paylaşmak ve bu manevi iklimi hep birlikte yaşamak adına böyle bir program tertipledik" dedi.Programda sahneye çıkan kız ve erkek koroları tasavvuf musikisinden ilahiler seslendirdi. Öğrencilerin Hazreti Muhammed'e hitaben şiirleri de duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Programda düzenlenen hadis tamamlama yarışmasında çeşitli hediyeler verildi.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement