Pedofiliyle Suçlanan Vatikan Elçisi, Yargılanmayı Beklerken Öldü - Son Dakika
Güncel

Pedofiliyle Suçlanan Vatikan Elçisi, Yargılanmayı Beklerken Öldü

Dha DIŞ HABER- Esma Çakır - Roma / DHA DOMİNİK Cumhuriyeti'nde Papalık elçisi ve Başpiskoposu olarak görev yaptığı sırada adı pedofili skandalına karışan Monsenyör Josef Wesolowski'nin kalp krizinden öldüğü açıklandı.

28.08.2015 15:09

Dha DIŞ HABER-

Esma Çakır - Roma/ DHA

DOMİNİK Cumhuriyeti'nde Papalık elçisi ve Başpiskoposu olarak görev yaptığı sırada adı pedofili skandalına karışan Monsenyör Josef Wesolowski'nin kalp krizinden öldüğü açıklandı. Yargılanmasına henüz başlanmamış olan Wesolowski, adli tahkikata uğrayan ilk üst düzey Katolik din adamı olmuştu.

Vatikan (Kutsal Makam) Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, 67 yaşındaki Polonyalı din adamının, ilk duruşma tarihini beklediği Vatikan sınırlarında ev hapsinde tutulduğu ikametgahında sabah saatlerinde öldüğü duyuruldu.

Vatikan makamlarının, otopsi yapılması kararı aldığı belirtilen açıklamada, ilk belirlemelere göre din adamının ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığı kaydedildi.

Suçlamalara ilişkin geçen ay Vatikan mahkemelerinde yapılması planlanan ilk duruşma, Wesolowski'nin hastalanması sonucu gerçekleştirilememişti.

2008 yılında Papalık elçisi olarak gittiği Santo Domingo'da görev yaptığı 5 yıl boyunca, cinsel ilişkiye girmek için 18 yaşın altındaki genç erkeklere para ödediği ortaya çıkan Wesolowski, Papalık İnanç Doktrini Kongregrasyonu tarafından din görevliliğinden men edilmiş, vaka adli makamlara intikal ettirilmişti.

6 ila 10 yıl arasında hapis istemiyle yargılanan din adamının evinde, porno görselleri de bulunmuştu.

PAPA: "HER 50 DİN ADAMINDAN BİRİ PEDOFİL"

Ruhani lider Papa Francesco, La Repubblica gazetesine verdiği röportajda, Katolik Kilisesi'ndeki her 50 din adamından birinin (Katolik Kilisesi'ndeki din adamlarının yüzde 2'sine tekabül ediyor) pedofil olduğunu söylemiş ve bunu, "Kilise'ye bulaşan cüzam hastalığı" olarak nitelemişti.

Yaklaşık iki buçuk yıldır görevde bulunan Arjantinli Papa Francesco,

Kilise'nin kanayan yarası haline gelen, din adamlarının karıştığı pedofili skandallarının kökünü kazımakta kararlılık ortaya koymuştu.

Papa Şubat ayında, Katolik din adamlarının cinsel tacizine maruz kalmış çocukları korumak için, bazı mağdurlar ile din adamlarından oluşan Çocukları Koruma Komisyonu'nu kurmuştu.

Bu komisyonun yürüttüğü çalışmalar ışığında Papa, "Episkopal Süistimal Ofisi" adı altında bir mahkeme kurulmasını da sağladı. Vatikan'da bir ilk olma özelliğini taşıyan söz konusu mahkemede, kilise mensuplarınca çocukların taciz edilmesine göz yuman ve onları kilise yönetimine ya da yerel makamlara şikayet etmeyen piskoposlar yargılanacak.

Kilise'ye olan güveni azaltan bu skandalların üstünün örtülmesine izin verilmemesine, halen hayatta olan Papa 16. Benediktus döneminde başlanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pedofiliyle Suçlanan Vatikan Elçisi, Yargılanmayı Beklerken Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement