Sağlık-Sen'den "ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması" talebi - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen'den "ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması" talebi

Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları Mardin'de hekimlere yönelik ücret düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması talebiyle basın açıklaması yaptı.

07.12.2021 16:38  Güncelleme: 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları Mardin'de hekimlere yönelik ücret düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Mardin Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri, "ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması" talebini dile getirdi.

Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Selim Ünverdi, burada yaptığı açıklamada, hekimlerin ücretlerinde 2 bin 500 ile 5 bin lira iyileştirme yapılacağının duyurulduğunu anımsatarak, bunu sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Bazı çevrelerce Sağlık-Sen üzerinden bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını aktaran Ünverdi, "Hekimler adına yapılan düzenleme yerinde bir düzenlemedir. Dolayısıyla sonuna kadar destekliyoruz. Bu dediklerimizin dışında kullandığımız başka bir cümle yok. Bu dediklerimizin aksini iddia eden birisi varsa ortaya çıksın. Belgesi olan varsa ortaya koysun. Algı operasyonuyla Sağlık Sen'in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdürler. İspatlamazlarsa yalancıdırlar, iftiracıdırlar." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının bir vücudun organları gibi bir bütün olduğunu kaydeden Ünverdi, şöyle devam etti:

"Ülkemizde, kamu adına 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor. Kapıdaki güvenlik görevlisinden danışmadaki memura, temizlik görevlisinden teknikere, ambulans şoföründen röntgen teknisyenine, hemşiresinden doktoruna. Görev tanımları farklıdır ancak yaptıkları iş insanımıza sağlık hizmeti sunmaktır. Sağlık-Sen teşkilatının onurlu duruşu, Genel Merkez yönetimimizin çok yönlü girişimleri ve ülke sathındaki sağlık çalışanlarının feryadı neticesinde, siyasi irade, eksikliğin farkına varmış görünüyor. Açıklamalara bakacak olursak, zam konusu, bütçe görüşmeleri neticesinde tekrar meclis gündemine gelecek. Meclisten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam karar bekliyoruz."

Sağlık-Sen\'den "ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması" talebi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen'den 'ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması' talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement