"Sanata Değer Gençlere Değer" Sergisi - Son Dakika
Güncel

"Sanata Değer Gençlere Değer" Sergisi

"Sanata Değer Gençlere Değer" Sergisi

art ON İstanbul, yıl boyunca devam eden sergi programına Toplum Gönüllüleri Vakfı ile işbirliği çerçevesinde özel bir seçki ekliyor.

07.04.2015 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatın daha fazla izleyiciye ulaşmasını sağlarken, sanatın dönüştürücü gücünü bu kez gençlere yatırım yapan projeler için harekete geçiriyor. Etkinlikten elde edilecek gelir, TOG'un 2012 yılından bu yana gençlerin bireysel gelişimlerini güçlendirmek ve onlara destek olmak amacıyla yürüttüğü "Gençlere Değer" projesi kapsamında değerlendirilecek.

Sanatın ve gençlerin dinamik yapısından ilham alan proje ile birbirinden farklı yaklaşımları, teknikleri ve ilgi alanları olan sanatçıların işleri bir araya gelirken sanatseverler de yaratıcı üretime gençler için destek olabilecekler.

art ON İstanbul, sergi kapsamında, 12 sanatçının heykel, resim, desen, fotoğraf ve serigrafi ve gravür gibi farklı medyumlarda ürettikleri, fiyatları 500 TL ila 5000 TL arasında değişen 50'ye yakın eser izleyici ile buluşacak. Eserlerin satışından elde edilen gelir TOG'un "Gençlere Değer" projesine bağışlanacak. Açılışı 15 Nisan 2015, saat 15.00'da gerçekleşecek etkinlik Nisan ayı sonuna kadar sürecek.

Sanatçılar:

Fırat Engin, Ilgın Seymen, TUNCA, Ulrich Erben, İskender Yediler, Kemal Seyhan, Christoph Rodde, Onur Mansız, Burcu Perçin, Hüseyin Aksoylu, Sencer Vardarman, Olcay Kuş.

art ON Istanbul

Çağdaş sanatın yeni ve farklı imge üretimindeki öncülüğüne inan art ON Istanbul, 2011 yılında Nil ve Oktay Duran tarafından kuruldu. 19. yüzyıl başında İstanbul'un Beşiktaş semtinde tasarlanılmış tarihi sıra evlerinde etkinlik gösteren galeri, yaratıcı düşüncelerin sergilendiği, sanat tartışmalarının yapıldığı ve farklı güncel eğilimlerin şekillendiği disiplinlerarası bir alan olarak tasarlandı.

art ON Istanbul, genç Türk sanatçılarının ve uluslararası sanatçıların çalışmalarının sunulduğu bir program geliştirerek iki ana izlek üzerinde ilerlemeyi hede?emektedir. Bunlardan ilki, farklı eğilimleriyle güncel sanat tartışmalarında kendine özgü bir tavır geliştiren sanatçılar için deneysel alan açmak, diğeriyse Türk ve dünya sanat arasında açık uçlu bir diyalog sağlamak.

Yaratıcı sanatın her türlü tanımlama, sınırlamaların dışında farklı düşüncelerin önünü açacağına inan art ON Istanbul, bu hedefe varmak için etkinlikler geliştirmektedir.

TOG – Gençlere Değer Projesi

Türkiye nüfusunun yüzde 18'ini, 15-24 yaşları arasındaki gençler oluşturuyor. Bu yaklaşık 12,5 milyon kişi demek. Bu rakamlar, gelişen bir ülke için ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzun göstergesi. TOG, 2002 yılından beri bu büyük potansiyeli değerlendirmek, gençliğin sesini yükseltmek, gençlerin güçlendirilmesini ve desteklenmesini sağlamak için Türkiye'nin 77 ilinde 123 üniversite kulübü/topluluğu ile çalışıyor.

Gençlere alternatif bir yakın sosyal çevre sağlayan ve gençlerin bireysel gelişimlerini destekleyen, yaşam boyu öğrenme yaklaşımıyla, gençlerin okul ortamları dışında kendilerini ifade etmelerini sağlayan ve kendi yaşam pratiklerini kazanmalarına imkân veren Toplum Gönülleri Vakfı'nın "Gençlere Değer" projesi gençlerin fikirlerini projelere dönüştürmelerine, hareket ve etkileşim içinde olmalarına, özgüveni yüksek, sorunların çözümüne yönelik inisiyatif alan, aktif bir yurttaş olarak gelişimine destek oluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sanata Değer Gençlere Değer' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement