Satbis Tanıtım Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Satbis Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Sakarya Kültür Turizm Dijital Rehberlik ve Bilgi Sistemi (SATBİS) tanıtıldı.

08.11.2017 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Kültür Turizm Dijital Rehberlik ve Bilgi Sistemi (SATBİS) tanıtıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Sakarya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla hayata geçirilen SATBİS Projesi hakkında bilgi verildi.

Programda konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın huzur şehri olduğunu söyledi.

Güzel bir çalışmaya imza atıldığını belirten Balkanlıoğlu, "Sakarya İstanbul'un çok yakınında bir vilayet ve İzmit'ti de eklediğimizde büyük bir nüfus, sanayi bölgesi insanlar sürekli işte ve stres içindeler. Gezmek rahatlamak stres atmak istiyorlar. Dolayısıyla herkes evinden dışarı çıkıp, bir yerlere gitmek ihtiyacında. Sakarya huzur şehri. Sakarya Üniversitesini kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da son yıllarda bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerde önemli bir artış gözlendiğini kaydetti.

Ajansın kuruluşundan bugüne, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının yüzde 77 oranında arttığını vurgulayan Çöpoğlu, "Doğu Marmara bölge planında bizim hedefimiz 2023 yılında 3,5 milyon turist inşallah. Bu hedefe de emin adımlarla yaklaşmaktayız. Bölgemize olan ilginin her geçen gün artmasında bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşların etkin işbirliği içerisinde çalışmasının büyük payı bulunmaktadır. Bölgemizde bulunan illerin turizm potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da dünyanın çok hızlı değiştiğini vurguladı.

Her şeyin yeni dünyanın konsepti ile algılanmaya başladığını ifade eden Elmas, "Aslında bu yapılmış olan projede buna eklenecek bir iş. Bütünüyle algılanması yerine bütünün bir parçası olarak düşünülebilir. Turizm için yapılan ekonomi için eğitim için Sakarya'nın gelecek başka projeksiyonları için ülkenin projeksiyonları için yapılabilir. O bakımdan bu çalışmanın her şeyin biraz dijitalleşmesini önemsiyoruz. Bu bakımdan bu tür projelere sürekli destek veriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Balkanlıoğlu, Elmas ve beraberindeki heyet, Adapazarı ilçesindeki Demokrasi Meydanında SATBİS Bilgi Noktasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Satbis Tanıtım Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement