Siemens Opera Yarışması'na Başvurular İçin Son Gün 12 Mayıs - Son Dakika
Güncel

Siemens Opera Yarışması'na Başvurular İçin Son Gün 12 Mayıs

Siemens Opera Yarışması\'na Başvurular İçin Son Gün 12 Mayıs

Operaya gönül veren genç sanatçılara dünya sahnelerinin kapılarını aralayan Siemens Opera Yarışması'nın bu yılki elemeleri için başvuru süreci başladı.

08.05.2017 13:48

12 Mayıs tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın elemeleri 22 – 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Siemens Türkiye, ekonominin yanı sıra sanat alanındaki katkılarıyla da değer yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin opera alanındaki ilk ulusal yarışması olan Siemens Opera Yarışması, Siemens'in sanata katkısının en somut örneklerinden biri olarak, yerli opera sanatçılarına uluslararası sanat arenasının kapılarını açıyor.

Profesyonel veya öğrenci, kendine güvenen her opera sanatçısının katılabileceği 19'uncu Siemens Opera Yarışması'nın başvuruları, www.siemens.com.tr/opera adresli internet sayfası üzerinden 12 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.

Elemelerin 22 – 24 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacağı yarışma kapsamında dereceye girenler ise 25 Mayıs Perşembe akşamı düzenlenecek törende açıklanacak. Siemens Opera Yarışması'nda dereceye girenler, dünya sahnelerinde yer alma fırsatı yakalayacak olmanın yanında, çeşitli ödüller de kazanacak. Yarışmanın birincisi, Almanya'daki Karlsruhe Operası'nda bir yıllık burs ve Goethe-Institut İstanbul'da 4 aylık Almanca bursunun sahibi olacak. Yarışmanın ikincisi Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 aylık burs ve Goethe-Institut İstanbul'da 2 aylık Almanca bursu kazanacak. Üçüncü olarak belirlenecek sanatçı ise Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 haftalık yaz bursuna katılma fırsatını elde edecek.

Operanın Önemli İsimleri Jüri Koltuğunda

Prof. Yekta Kara'nın başkanlığındaki 19'uncu Siemens Opera Yarışması jürisinde Siemens Sanat Programı Sanat Yönetmeni Stephan Frucht, Karlsruhe Operası Genel Müdürü Peter Spühler ile Giessen Operası Intendant'ı Catherine Miville yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siemens Opera Yarışması'na Başvurular İçin Son Gün 12 Mayıs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement