Sinop'ta Selin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta Selin Yaraları Sarılıyor

Sinop\'ta Selin Yaraları Sarılıyor

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Gebelit Köprüsü'nde onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve akşam saatlerine kadar yolu trafiğe açmayı hedeflediklerini söyledi.

29.07.2013 13:06  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, çöken Sinop - Ayancık karayolunu birbirine bağlayan Gebelit Köprüsü'nde onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve akşam saatlerine kadar yolu trafiğe açmayı hedeflediklerini söyledi.

Sinop'ta dün meydana gelen selle ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yağmurun dinmesiyle birlikte su baskınından etkilenenler temizlik çalışmalarına başladı. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirirken "Kaymakamlığımız ve AFAD ekipleri şu anda sahada hasar tespit çalışmaları yapıyor. Karayolları da yıkılan Ayancık İlçesi Gebelit Köprüsü'nün açılması için çalışmalarına devam ediyor. Elimizde de 'Kutu menfez' dediğimiz malumatlar vardı. Bu kutu menfezler oraya yerleştirilerek tali bir geçiş verilecek. Bu akşama kadar Gebelit Köprüsü'nün tamamlanıp Sinop- Ayancık yolunun trafiğe açılmasını bekliyoruz" dedi.

Selden zarar görenlere her türlü yardımın yapılacağını bildiren Vali Yavuz Selim Köşger, şöyle konuştu:

"Ayancık'ta köylerle ilgili 4 ekip oluşturuldu. Her ekipte iş makineleri var. Köy yollarında heyelan ve sanat yapılarında bozulmalar vardı. Ekiplerimiz onları da tamir ediyor. Şu an bütün köy yolarına ulaşımda bir sıkıntı yok. Ayrıca vatandaşın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere kumanya ve temiz su dağıtımı yapılıyor. Vatandaşın şu ana kadar bizim bilgimiz dahilinde evi kullanılmaz durumda olan yok. Vatandaş normal hayatını devam ediyor. Ama biz bir afet yaşanmıştır ve Ramazan ayını da gözönünde bulundurarak biraz da ihtiyaç sahibi vatandaşlara kumanya ve su dağıtımı yapıyoruz. Şu an bize gönderilmiş acil bir ödenek yok. Acil ihtiyaçları elimizdeki ödeneklerle karşılıyoruz."

Vali Köşger, sel sonrası karaya oturan gemilerin kurtarılma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. - Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Selin Yaraları Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement