Sivas Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'ten Akademisyenlere Tepki - Son Dakika
Güncel

Sivas Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'ten Akademisyenlere Tepki

Sivas Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş\'ten Akademisyenlere Tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Kaleminden kan damlayan bin 128 akademisyenin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil. Bu masum gösterme çabası içine düşen türü tükenme dönemindeki akademisyenleri şiddetli kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

15.01.2016 15:27

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Kaleminden kan damlayan bin 128 akademisyenin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil. Bu masum gösterme çabası içine düşen türü tükenme dönemindeki akademisyenleri şiddetli kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendikalarının Sivas şubesinin il divan toplantısına katılmak üzere kente geldi. Sabah saatlerinde kentteki bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla buluşan Memiş, ülke gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de teröre karşı önemli bir süreç başlatıldığını ifade eden Memiş, 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlere tepki göstererek, "Bu süreç içerisinde maalesef katil terör örgütünün haince saldırıları ve kalleşçe pusuları ile karşı karşıya kalıyoruz. Ama bu arada görüyoruz ki terör örgütünün hedefinde sivil vatandaşlar var, yaşlılar var, çocuklar var. Dolayısıyla orada kendi egemenliklerini sürdürmek için her türlü yola başvurdular. Hendekler kapanmaya başladı, bombalara başvurdular. Bombalarla kalleşçe saldırılar düzenliyorlar. Ancak bu saldırılar yapılırken, kaleminden mürekkep değil kan damlayan bin 128 akademisyenin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil. Bu masum gösterme çabası içine düşen türü tükenme dönemindeki akademisyenleri şiddetli kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

"İŞ GÜVENCESİNİN KALDIRILMASINA MÜSADE ETMEYİZ"

Genel Başkan Memiş, şeçimlerin hemen sonrasında bazı bakanlardan 657 sayılı kanunun değiştirileceğine ve bu değişiklikle birlikte iş güvencesinin kaldırılacağına dair ifadeler duyduğunu belirterek şöyle dedi:

"10 yıldır bu konu ısıtılıp ısıtılıp masaya getiriliyor. Bizde her dönem direncimizi gösteriyoruz. Bu dönem yine Memur-Sen olarak kararlı duruşumuzu sergiledik. Malum sendikalar, özellikle Memur-Sen'in iş güvencesinin kaldırılmasına göz yumacağı gibi karalama kampanyası başlattılar. Evet 657 sayılı kanun, 1965 model bir kanun, 50 yaşında bir yasa, elbette değişmesi gereken noktaları var. Zamanı geldiğinde masanın etrafında toplanırız, çalışanların aleyhine olan maddeleri çalışanların lehinde düzenleme yaparız. Ama eğer 657 sayılı kanunda memurun iş güvencesinin kaldırılması gündeme gelecek olursa buna Memur-Sen ailesi olarak asla müsade etmeyiz."

"SAVCI VE HAKİMLER KANUN MADDESİNİ UYGULAMIYOR"

Sağlıkta memnuniyet artarken şiddetin de arttığını belirten Memiş şunları söyledi:

"2011 yılında Sağlık Bakanlığı ile ortak bir sempozyum yaparak bir dizi tedbirler alınması sağlamış ve beyaz kod uygulaması başta olmak üzere güvenlik tedbirlerini artırılması, hukuki destek verilmesi gibi önemli kazanımları elde etmiştik. Bunun yanında yine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan şiddet araştırma komisyonuna Sağlık-Sen olarak sunmuş olduğumuz rapordaki önerimiz kabul edilmişti. ve bu kabulle birlikte Türkiye'de ilk kez bir meslek grubuna yönelik bir kanun düzenlemesi yapılmıştı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması gibi önemli bir kanun maddesi çıkarılmıştı. Ancak bugün görüyoruz ki bu kanun maddesini savcılarımız, hakimlerimiz maalesef uygulamıyor. Bununla ilgili bir sıkıntı söz konusu. Böyle önemli bir konuda yapılan bir değişiklik varken, sağlık çalışanları şiddete uğruyorken, sadece hasta ve hasta yakının şiddeti değil terör şiddetine de maruz kalıyorken sağlık çalışanlarına çıkarılan bu kanun düzenlemesinin bir an önce uygulanmaya başlanması gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'ten Akademisyenlere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement