Spd'li Steinmeier'in Doktora Tezinde İntihal İddiası - Son Dakika
Güncel

Spd'li Steinmeier'in Doktora Tezinde İntihal İddiası

Meclis Grubu Başkanı Frank Walter Steinmeier’in doktora tezinde intihal yaptığı öne sürüldü Steinmeier, iddiaları kabul etmedi

30.09.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier'in 1991 yılında yazdığı doktora tezinde intihal yaptığı iddia edildi.

Focus dergisinde yer alan haberde, Münster Üniversitesi ekonomi profesörü Uwe Kamenz'in Steinmeier'in doktora tezinde kapsamlı intihal kanıtların bulunduğunu iddia ettiği belirtildi. Steinmeier, Giessen Üniversitesi Rektörü Joybrato Mukherjee ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, üniversitenin iddiaları incelemesini istediğini ifade etti.

Almanya'da bir dönem Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Steinmeier, "bu iddiaların saçma olduğunu" kaydetti.

Giessen Üniversitesinden yapılan açıklamada da söz konusu tezin nasıl incelenmesi konusunda standart yöntem bulunduğunu belirterek, bunun nasıl yapılacağı yönündeki detayların daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Almanya'da geçen yıllarda da siyasetçiler hakkında doktora çalışmalarında intihal yaptığı iddia edilmiş, bu iddialar sonrasında dönemin Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg ve Eğitim Bakanı Annette Schavan görevinden istifa etmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Spd'li Steinmeier'in Doktora Tezinde İntihal İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement