Suriyeli Çocuklar Ekmeklerini Çöpten Çıkartıyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Ekmeklerini Çöpten Çıkartıyor

Suriyeli Çocuklar Ekmeklerini Çöpten Çıkartıyor

Mersin'de yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli ailelerin küçük çocukları da çöplerden atık toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

09.10.2015 12:45  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savaş bögesi olan Suriye'den kaçıp gelen ailelerin çocukları Türkiye sokaklarında yürek sızlatıyor. Tıpkı Mersin'deki küçük çocuklar gibi. Sabahtan akşama kadar sokaklarda çöp konteynerlerini karıştıran, kaldırımlarda uyuyan minik Suriyeliler aynı zamanda tehlike altında da. Savaş önce Suriye'de belki de rahatça bir yaşam süren bu minik çocuklar artık sefalet içinde.

ÇÖP KONTEYNERLERİNİ KARIŞTIRIYORLAR KALDIRIMDA YATIYORLAR

Yaklaşık 300 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu kentte, Suriyeli çocuklar gece ya da gündüz sokaklarda dolaşarak çöplerden plastik ve kağıt atık topluyor. Kentin en işlek caddelerinde trafik yoğunluğu içinde konteynerleri karıştırdıkları için hayatlarını da tehlikeye atan çocuklar, dinlenmek için kaldırım üzerinde yatıyor. Boyundan büyük konteynerlere tırmanabilmek için birbirlerinden destek alan çocuklar, aile ekonomisine destek olabilmek için topladıkları plastik ve kağıt malzemeleri satıyor. Yaşları 5 ile 12 arasında değişen çocuklar, günlük ortalama 15 lira kazanıyor.

"ÇOCUKLAR TEHDİT ALTINDA"

Sokak Çocukları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, Suriyelilerle birlikte kent sınırları içinde yaklaşık 4 bin çocuğun bir şekilde sokakta çalıştığını söyledi. Özellikle Suriyeli çocukların büyük sorunlar yaşadığına dikkat çeken Aslan, şöyle dedi:

"Çocuklar dil bilmediği ve sokakta çalıştığı için çok ciddi tehdit altında. Bu çocuklar sadece geçimlerini sağlamak adına sokağa itiliyor. Bu çocuklar tüm gün sokaklarda olduğu için eğitim alamıyor, suça bulaştırılıyor, madde kullanıyor. Tüm günlerini sokakta yaşayarak sokağın bir takım risklerini yaşıyor. Çöp toplayan çocuklar aile bütçelerine katkı sağlamak için sabahın erken saatlerinde uyanıp geç saate kadar bütün çöplerini karıştırıyor. Bu hem çocuklar hem de kent için tehlike. Ortak bir akıl ve dayanışma ile bu sorun çözüme kavuşturulmalı."

"ÇÖPTEN ÇIKAN ARTIKLAR BİZİM EKMEK PARAMIZ"


Çöpten topladıkları malzemeleri hurdacılara satarak evlerine ekmek götürmeye çalıştıklarını belirten çocuklar ise, "Sabah erken saatlerde çıkıp hava kararana kadar her yeri geziyoruz. Çöpten çıkan atıklar bizim ekmek paramız oluyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Ekmeklerini Çöpten Çıkartıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • cimbikk: bunlar gunde 150-200 lıraya para demıyorlar onu bulamayanlarda var,acıdıgımız ıcın acınacak hale gelıyoruzya zaten.kendı mılletımız bıttı sımdı ıthallerle ugrasıyoruz 7 5 Yanıtla
  • ##DERVİŞ KUREYŞ KAPLAN: Rabbim yar ve yardımcınız olsun. 8 1 Yanıtla
  • Antepli: Surıyeye gönderin evlerinde yurtlarında refah içinde yaşasınlar 7 1 Yanıtla
  • hano: eminim o çocuğa fotocu gir demiştir 3 4 Yanıtla
  • adam: ekmeğini çöpten çıkaran suriyekli haber olmuş...çöpte ekmek arayan benim binlerce gariban vatandaşım niye haber olmuyor. 7 0 Yanıtla
  • TÜRK'ün gücünü göreceksiniz : Davutoğlu kucak açmıştı bunlara,nasıl kucaksa... 5 1 Yanıtla
  • Ankara: Bu cocuklari bu hale getiren Turkye sodiarabistan ve katar bunu bilmeniz gerekiyor. 4 2 Yanıtla
  • LÜTFÜ: ARKADAŞLAR AKPLİ Bİ ARKADAŞ BENİ DOLANDIRDI YA 700 TL BORCU VAR VERMİY0 BU NASIL DİNDARLIK 3 3 Yanıtla
    bobo: sen keriz olduktan sonra akp mhp hdp farketmez herturlu gıderın var :D bak chp demedim cunku chp nın kendıne hayrı yok bırak sana olsun 4 3 ANTİ AKP: ŞEKER KARDEŞİM AKP YE PARA VERMEYİ BIRAK ELİNİ VERDİN Mİ KOLUNU ALAMAZSIN ONLARIN TAYFASINDAN UZAK DURACAKSIN BUNLARIN TAYFASINI ŞEYTAN GÖRDÜĞÜ VAKİT SALAVAT GETİRİYOR NEYİN DİNDARLIĞINDAN BAHSEDİYORSUN SEN HANGİ DİNDARLIK RANTİYECİ SİYONİST BUNLAR İLLUMİNATİ... 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement