Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak - Son Dakika
Güncel

Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak

Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Tecrübe Konuşuyor Projesi’ kapsamında sporcular, akademisyenler ve sanatçılar gençlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak.

14.10.2014 11:23

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Tecrübe Konuşuyor Projesi' kapsamında sporcular, akademisyenler ve sanatçılar gençlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak. Programın ilk durağı 15 Ekim'de Artvin olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin gelecekleri için daha doğru adımlar atabilmeleri ve müreffeh bir neslin yetiştirilmesi amacıyla çok sayıda projeyi bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda hazırlanan Tecrübe Konuşuyor Projesi ile gençler, tanınmış isimlerin yaşam hikayelerini ve öğütlerini dinleyecek. Programlar, yurdun dört bir yanında bulunan Gençlik Merkezleri'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında ve Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Proje kapsamında ilk etkinlik, 15 Ekim tarihinde Milli güreşçi Taha Akgül ile ses sanatçısı Murat Kekilli'nin katılımıyla gerçekleştirilecek. Artvin Çoruh Üniversitesi'nin kapılarını aralayacağı programda gençler merak ettikleri sorulara yanıt arayacak.

Amasya, Uşak, Yozgat, Konya, Samsun, Ardahan, Erzincan ve Elazığ illeri ile devam edecek buluşmalara komedyen Atalay Demirci'den Milli voleybolcu Neslihan Demir'e, karikatürist Salih Memecan'dan şair İsmail Kılıçarslan'a kadar çok sayıda isim katılacak.

"GENÇLERİMİZDEN BEKLENTİMİZ HER ALANDA ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETMELERİ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin gelecekleri konusunda tüm kapıların açılması ve onların doğru bir şekilde yönlendirilmesi için çok sayıda projeye imza atıldığına işaret ederek, "Dönem farkı gözetmeksizin hayata geçirdiğimiz gençlik projeleri sadece yaz aylarıyla sınırlı kalmadı. Bu doğrultuda önümüzdeki aylarda da gençlerimiz, çok sayıda projemizden yararlanabilecek" dedi.

Söz konusu projeler kapsamında sadece sporun ön planda olmadığını dile getiren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Hiç şüphesiz ki spor ülkesi olma yolunda adımlar attığımız bu dönemlerde gençlerin ve çocukların spora yönelmesi ve uluslararası spor organizasyonlarında başarı elde edebilecek duruma erişmeleri en büyük isteğimiz. Genel beklentimizden bahsedecek olursak, gençlerimizin sadece sporcu odağında değil, alanında uzman mühendislik, doktorluk ve sanatçılık noktalarında ülkemizi uluslararası arenada temsil etmesi hepimize onur verecek bir husus. Bu noktada geniş konu ve konuk yelpazesinde buluşmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Amacımız, usta isimlerin tecrübelerini gençlere aktarması ve gençlerin bu tecrübelerden faydalanmaları." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement