TBMM Heyeti AB Tecrübelerini Makedonyalı Yetkililerle Paylaştı - Son Dakika
Güncel

TBMM Heyeti AB Tecrübelerini Makedonyalı Yetkililerle Paylaştı

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliğine (AB) aday ülkelerin milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Açık Parlamento Parlamento Çalışmalarında Şeffaflık" seminerleri kapsamında, Makedonya'da bulunan TBMM heyeti, başkent Üsküp'te temaslarda bulundu.

24.09.2013 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliğine (AB) aday ülkelerin milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Açık Parlamento-Parlamento Çalışmalarında Şeffaflık" seminerleri kapsamında, Makedonya'da bulunan TBMM heyeti, başkent Üsküp'te temaslarda bulundu.

TBMM'nin AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Sayım Tekelioğlu başkanlığındaki heyette, komisyon üyeleri AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ve MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu yer aldı.

Makedonya-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Kenan Hasipi ve komisyon üyeleriyle bir araya gelen TBMM heyeti, AB tecrübelerini Makedonyalı yetkililerle paylaştı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan AB Uyum Komisyonu Başkanı Tekelioğlu, Türkiye ile Makedonya'nın birlikte yapacakları çok fazla iş olduğuna değinerek, "Özellikle AB'ye giriş konusunda karşılıklı tecrübe paylaşımı çok önemli. Türkiye tecrübelerini Makedonya'ya aktaracak, Makedonya yaşadıklarını Türkiye'ye aktaracak. Yapabilecek çok şey var. Bu konuları konuştuk" dedi.

Tekelioğlu, özellikle eğitim, ekonomi, yatırım alanlarında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirterek, "Bu iki tarafı da sevindirdi. Balkanlar'ın istikrarı konusu üzerinde durduk" diye konuştu.

Makedonya-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Hasipi de komisyon olarak, ocak ayında,Türkiye'yi ziyaret ettiklerinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bugün yapılan görüşme de devam niteliğinde bir görüşme oldu. Türkiye, Makedonya'yı anayasal ismiyle tanıyan ilk ülkedir. Makedonya'da ilk büyükelçiliği açan ülkelerden biridir. Makedonya'ya her zaman kayıtsız şartsız destek veren ülkelerden biridir. Umuyorum ki bu ve buna benzer toplantılar her iki ülke için faydalı olacaktır. Bu gönül bağlılığı devam edecek ve bu bağlılıktan her iki ülke fayda görecektir" değerlendirmesini yaptı. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Heyeti AB Tecrübelerini Makedonyalı Yetkililerle Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement