Telafer'e Yardım Konvoyu Gaziantep'ten Yola çıktı - Son Dakika
Güncel

Telafer'e Yardım Konvoyu Gaziantep'ten Yola çıktı

Telafer\'e Yardım Konvoyu Gaziantep\'ten Yola çıktı

Yaşanan çatışmalar sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Iraklı Türkmenlere yardım için çalışma başlatan Kızılay, 16 Tır yardım malzemesini Telafer'e gönderdi.

23.07.2014 14:14  Güncelleme: 14:16

Yaşanan çatışmalar sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Iraklı Türkmenlere yardım için çalışma başlatan Türk Kızılayı, yeni yardımları bölgeye sevk ediyor. Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla toplanan 16 TIR yardım malzemesi düzenlenen törenle Sincar bölgesine uğurlandı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın çağrısı üzerine harekete geçen Kızılay şubeleri, ilk etapta topladıkları yardım malzemelerini Gaziantep'e gönderdi. Gaziantep'te bir araya gelen 16 TIR'lık konvoy düzenlenen törenin ardından Telafer'in Sincar bölgesine gönderildi.

Gaziantep İstasyon Meydanı'nda yardım TIR'larının bulunduğu alanda yapılan uğurlama törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda Kızılay çalışanı katıldı.

Yardım TIR'larını sevk töreninin açılış konuşmasını yapan Akar, Irak'taki Türkmenlerin akla gelen her türlü ihtiyaç malzemesine muhtaç durumda olduklarını söyledi. Akar, "Bugün burada bakiye kalan elimizde yüklenmiş bulunan 16 TIR'ımızı belli bir törenle uğurlamamızın sebebi Türk Kızılayı'nın ve Türkiye kamuoyunun duyarlılığının dünya ve Türk kamuoyu açısından bilinmesini sağlamaktır. Kuzey Irak'ta IŞİD'in işgali neticesinde göçmen durumuna düşen, evlerinden barklarından edilen Tükmen kardeşlerimiz tek bir bölgede toplanmıyorlar. Şu anda elimde bulunan listede Sincar, Gazin, Erbil, Şenan, Musul, Rabia, Zaho gibi yerlerde 15'e yakın bölgede 150 bini aşan Türkmen kardeşimiz başkalarının yanında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bazıları da yakınlarını bulamadıkları için çölün ortasında kendi hallerine terk edilmiş vaziyetteler. En ufak bir gıda maddesine dahi ihtiyaçları vardır. Ben şubelerimize verdiğimiz desteği yerine getirdikleri için ve kısa sürede 176 TIR'ımızı hazırlayacağımız için Türk Kızılayı şubelerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Akar, ayrıca Gazze'ye de çeşitli yollarla yardımların devam edeceğini bildirdi.

Akar'ın ardından kürsüye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Biri yardıma muhtaçsa diline, dinine, rengine bakmadık" dedi.

1868 yılından beri her noktada yardım seferberliği yapan Türk Kızılayı'na teşekkürlerini dile getiren Şahin, "1868 yılından beri Türk Kızılayı her noktada muhteşem bir başarı sağlamıştır bu çalışmaları bugüne kadar getiren tüm çalıma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış', cumhuriyeti kurarken koyduğu vizyona sonuna kadar sahip çıkan ve bugüne kadar hiçbir savaşın nedeni olmayan tam tersi savaşlar olmasın diye müdahale eden mücadele eden bir milletin evlatlarıyız. Atalarımız bu konuda ne kadar hassas ise bizler de torunlar olarak bu hassasiyeti sonuna kadar paylaşıyoruz. Hak ve adaletten şaşmadık değer siyaseti üzerinden hep bu noktada odaklandık. Biri yardıma muhtaçsa diline, dinine, rengine bakmadık. İnsanların yaşam hakkını en temel hak olarak gördük. Nerede bir muhtaç varsa hangi coğrafyadaysa bütün gücümüzle, bütün yüreğimizle elimizi kolumuzu 76 milyonun seferberliğine dönüştürdük. Bu aslında ne kadar büyük bir millet olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da Türk Kızılayı'na teşekkür ederek, "Bugün burada Irak'ta yaşanan dostluk barış ve kardeşliğimizin aynı coğrafyada sürdürdüğümüz kader birliğinin insani ve vicdani değerlerimizin, kalben birlikte olduğumuz soydaşlarımızın içine düştükleri zorlukları azaltmak, bir nebze de olsa acılarını hafifletmek üzere Türk Kızılayımız aracılığıyla milletimizin gönlünden kopan yardımları göndermek için toplanmış bulunuyoruz. Irak'ta yaşanan iç karışıklık sonucunda mağdur olan binlerce sivil için insani yardım kampanyası başlatan Türk Kızılayı Irak halkının acılarını kısmen de olsa dindirmek amacıyla insani yardım kampanyasında toplanan yardımları sevk ederek yardıma ihtiyaç duyulan her noktada bulunmakta gösterdiği gayret ve başarıyı Ortadoğu'da da layıkıyla yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından yardım TIR'ları Telafer'e uğurlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Telafer'e Yardım Konvoyu Gaziantep'ten Yola çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement