TMO, Mısır Üreticisini Bitirmeye Kararlı! - Son Dakika
Güncel

TMO, Mısır Üreticisini Bitirmeye Kararlı!

TMO, Mısır Üreticisini Bitirmeye Kararlı!

Şanlıurfa TMO'da sırasını bekleyen mısır üreticileri, 4-5 gündür kendilerine sıranın gelmediğini iddia ederek mağdur olduklarını belirtti.

23.11.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da mısır üretimi yapan çiftçiler, günlerdir sıra beklediğini ifade etti. Randevu verildiği ve sıra ücreti kendilerinden alındığı halde 4-5 gündür beklediklerini ifade eden çiftçiler, bu durumun sebebinin adam kayırmaktan kaynaklandığını öne sürdü. Günlerdir mısır dolu kamyonları ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) karşısında beklediklerini belirten çiftçiler, geceleri de kamyonlarda yattıklarını söyledi. TMO yetkililerinin sıra geldiğinde alanda olmalarını istediklerini belirten mısır sahipleri, hiç sıra beklemeden TMO'ya giren kamyonların da olduğunu iddia etti.

ÇİÇEK: EVİM URFA'DA OLDUĞU HALDE ARABADA YATIP KALKIYORUM

TMO'nun kendisine 4 gün önce sıra verildiğini ve kendisine 'bekle' dediğini ifade eden Urfalı mısır üreticisi Hasan Çiçek, günlerdir kamyonunda yatıp kalktığını söyledi. Çiçek "Bana 4 gün önce sıra verdiler. Parasını verdim ve 'bekle' dediler. Ben de 4 gündür burada bekliyorum. Ne bir bekçi var ne de bir güvenlikçi. Mecbur malımızın başında kalacağız. Bunun için bir talepte bulunduğumuzda bizlere 'kardeşim sıranızı bekleyin' diyorlar. Biz de bekliyoruz ama beklemeyip içeriye alınanların sayısı çok fazla, herhalde bizim bir sahibimiz, adamımız olmadığı için" diye konuştu.

KILIÇ: RANDEVU ALMAYIP İÇERİYE GİRENLER VAR

Günlerdir sıra bekleyen mısır üreticilerinden Nasih Kılıç de, kendilerine 'bekleyin' denildiğini ama burada beklemeyip TMO'ya direkt giriş yapanların olduğunu iddia etti. Sadece, 4 kamyonun geldiği gibi içeriye girdiğini söyleyen Kılıç "Yüklememiş arabalar içerdeki adama fiş kestiriyor. Yarın olunca yükleyip getirip direk işini hallediyor. Bugün kendi gözlerimle şahit oldum. Tam 4 tane kamyon direk içeriye girdi. Bizlere 'gelin sizin malı görmemiz lazım' diyorlar. Geldiğimizde randevu alıyoruz ve günlerce bekletiliyoruz. Çünkü bizim torpilimiz yok. Burada hak, hukuk yok. Adam kayırma var. Biz de insanız, bizim de işimiz gücümüz var, burada sıra beklemek zorunda değiliz. Bunun bir çözüme kavuşması lazım. Bizi burada bekletip adamlara telefon açıp gelin demeleri hiç doğru değildir" diyerek yetkililere sitem etti.
(Kaynak:Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TMO, Mısır Üreticisini Bitirmeye Kararlı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement