Toç Bir-Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, "Biz devlete ve millete iş gören mevsimlik çalışmayı kesinlikle şık bulmuyoruz.

14.03.2017 17:01

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, "Biz devlete ve millete iş gören mevsimlik çalışmayı kesinlikle şık bulmuyoruz. Bunun sürekli bir hale dönüştürülmesi gerekir. Esnek istihdam belki özel şirketlerde söz konusu olabilir ama kamu hizmetinde fasılalı istihdam mantıken mümkün değil." dedi.

Afyonkarahisar'da termal bir otelde düzenlenen Eğitim ve İstişare Toplantısına katılan TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Kaya, toplantının ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOÇ Bir-Sen Eğitim ve İstişare Toplantısına Türkiye'nin dokuz bölgesindeki iş yeri temsilcilerinin katıldığını ifade etti.

Bilinçli sendikacılığın önemine değinen Kaya, mevsimlik işçilik hakkında yaptığı açıklamada emeğin bölünüp parçalanamayacağını vurguladı.

Kamu idaresinde ve hizmetinde emeğin hiç bölünemeyeceğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Devlet ve kamu hizmeti fasılalı değildir. Bölünmüş değildir. Bu bakımdan bir bütündür. Kamu hizmetinin bütünlüğü ne kadar bilimselse, orada emek sarf eden çalışanının emeğini sürekli okumamız gerekir. O yüzden biz bir özel iş yeri işletmiyoruz. Kamu içerisindeki bir hizmeti ifa ediyoruz. Biz devlete ve millete iş gören mevsimlik çalışmayı kesinlikle şık bulmuyoruz. Bunun sürekli bir hale dönüştürülmesi gerekir. Esnek istihdam belki özel şirketlerde söz konusu olabilir ama kamu hizmetinde fasılalı istihdam mantıken mümkün değil."

Kaya, TOÇ Bir-Sen'in sürekli istihdamdan yana olduğunu belirterek, alfabenin bütün harflerinden oluşan çalışma şekillerine sürekli karşı çıktıklarını kaydetti.

"Lisans tamamla konusunda 2-3 alternatif üzerinde çalışıyoruz"

TOÇ Bir-Sen üyesi çalışanlarının lisans tamamlama isteklerine ilişkin de yakın zamanda müjdeli haberin geleceğini aktaran Kaya, "Ülkemizin yüksek öğretim kurumlarında bu milletin çocukların eğitim görmesini ve orada bilgilerini, birikmelerini, tecrübelerini artırması son derece doğaldır." dedi.

Bu talebin mantıklı ve tutarlı bir talep olduğunu savunan Kaya, şöyle konuştu:

"TOÇ Bir-Sen olarak, 2-3 alternatif çalışmayla süreci Ankara'da götürüyoruz. İnşallah bu alternatiflerden umudum var. Biz bu talebimizi kararlı bir şekilde bütün platformlarda dile getiriyoruz. Genel merkez olarak da bu çalışmaları yakın takip ediyoruz. En büyük arzumuz ve temennimiz de bu hakkımızı alarak çalışanlarımıza ve üyelerimize müjdeyi vermek istiyoruz. Ben Genel Başkan olarak, lisans tamamlama konusunun yakın zamanda çözüleceğini umut ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toç Bir-Sen Genel Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement