Türgev Yurtları Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Türgev Yurtları Toplu Açılış Töreni

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından İstanbul'da yapımı tamamlanan iki yurdun açılışı gerçekleştirildi.

25.02.2015 14:03

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından İstanbul'da yapımı tamamlanan iki yurdun açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından Şişli'deki Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'na telekonferans sistemiyle bağlantı yapıldı.

Burada düzenlenen törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbullular ve şahsı adına saygılarını sunarak, "Toplam kapasitesi 256 olan iki yurdun milletimiz ve gençliğimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm TÜRGEV yönetici ve bağışçılarına da müsaadenizle şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Çok saygıdeğer Cumhurbaşkanım, değerli davetliler, öncelikle bugün TÜRGEV'in yanında durduğunuz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. İstanbul'da da çok değerli bir misafir heyetimiz var. Onlara da bizim yanımızda yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bugün hem Şişli Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nu hem de Maltepe Yıldız Hasoğlu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nu açmış olacağız."

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.

Açılış sonrası Bilal Erdoğan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, yurt önünde bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile diğer yetkililer katıldı.

Şişli Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda 165, Maltepe Yıldız Hasoğlu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda ise 91 öğrenci kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türgev Yurtları Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement