Turgutlu'da 'Özgecan' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'da 'Özgecan' Yürüyüşü

Turgutlu\'da \'Özgecan\' Yürüyüşü

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesi, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yürüyüşle, protesto edildi.

18.02.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesi, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yürüyüşle, protesto edildi.

CHP Turgutlu İlçe Kadın Kolları tarafından Özgecan Aslan için düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 100 kişi katıldı. Atatürk Bulvarı'nda toplanan kalabalık, 'Artık susma vakti değil', 'İsyandayız Türkiye', 'Tek suçu kadın olmak', 'Tecavüz insanlık suçudur', 'Özge 'Canımız' acıyor' ve 'Özge'nin çıklığını duydunuz mu?' yazılı dövizler ve Özgecan posterleri taşıyan grup, 50. Yıl Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikaları da destek verdi. Yol boyunca, 'Susma haykır kadına şiddete hayır' sloganları atıldı.

CHP Turgutlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuray Yüksel, yürüyüşün son bulduğu 50. Yıl Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, "Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddet olayları son yıllarda giderek artmaktadır. Şiddet olaylarına karşı adaletin insan vicdanını yaralayan kararları da toplumda adalete olan güveni sarsmaktadır. Özgecan Aslan cinayeti aslında bir kadın bedeninin arkasında Cumhuriyetimiz ve onun çağdaş değerlerinin katledilmesidir. Çağdaş Türkiye demokrasi kültürünü içselleştimemiş, gerici zihniyetin hakim olduğu bir ülke olmamalı, kadını cinsel obje gibi gören bu zihniyet toplumun her köşesinde sökülüp atılmalıdır. Bu amaçla Cumhuriyet kadınları olarak, üzerimize düşen görevi sonunda kadar yerine getireceğimize Özgecan Aslan'ın manevi huzurunda söz veriyor, kederli ailesinin acısını paylaşıyoruz" dedi.

Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'da 'Özgecan' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement